MotoE

Ferrari duplázott Misanóban

A szombat délutáni futam után vasárnap délelőtt is Matteo Ferrari diadalmaskodott a MotoE-ben. A Gresini pilótája ezzel a kategória első kétszeres győztesévé avanzsálódott, és 19 pontos előnyre tett szert a bajnoki pontversenyben. A dobogóra Garzo és Casadei állhatott még fel.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Ahogy szombaton, úgy a vasárnapi versenynek is Alex de Angelis vághatott neki az élről, ám csak a második körig tartott a vezetés, az első futamot megnyerő Matteo Ferrari ugyanis hamar megelőzte őt. S ha ez nem lett volna elég, a sors olyan tekintetben is ismételte magát, hogy a San Marinó-i motoros számára ismét bukással ért véget a hazai viadal.
 
Ferrari ellógott az élen, nem forgott veszélyben hétvégi második sikere, amelynek köszönhetően bajnoki vezetését is növelni tudta. A dobogóért viszont az utolsó kanyarokig kemény csata zajlott: végül Hector Garzo és Mattia Casadei fért még fel a pódiumra, utóbbi a legvégén nyomta le Niccolo Canepát. Maria Herrera is részese volt ennek a harcnak, ő lett az ötödik. Az összetettben fontos szereplőnek számító Bradley Smith és Mike di Meglio viszont csak a nyolcadik és tizedik helyeken látta meg a kockás zászlót, Niki Tuuli viszont rajthoz sem tudott állni szombati sérülését követően.

A futam végeredménye:
 
1 Matteo FERRARI TRENTINO Gresini MotoE Energica 12'15.142
2 Hector GARZO Tech 3 E-Racing Energica 2.687
3 Mattia CASADEI Ongetta SIC58 Squadracorse Energica 2.844
4 Niccolo CANEPA LCR E-Team Energica 2.899
5 Maria HERRERA OpenBank Ángel Nieto Team Energica 3.022
6 Eric GRANADO Avintia Esponsorama Racing Energica 5.448
7 Jesko RAFFIN Dynavolt Intact GP Energica 5.74
8 Bradley SMITH One Energy Racing Energica 7.013
9 Nicolas TEROL OpenBank Ángel Nieto Team Energica 8.072
10 Mike DI MEGLIO EG 0,0 Marc VDS Energica 10.405
11 Lorenzo SAVADORI TRENTINO Gresini MotoE Energica 10.559
12 Joshua HOOK OCTO Pramac MotoE Energica 11.312
13 Randy DE PUNIET LCR E-Team Energica 24.129
14 Kenny FORAY Tech 3 E-Racing Energica 35.867
Nem ért célba
  Alex DE ANGELIS OCTO Pramac MotoE Energica 3 kör
  Sete GIBERNAU Join Contract Pons 40 Energica 3 kör
Nem fejezte be az első kört
  Xavier SIMEON Avintia Esponsorama Racing Energica  


Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások