Moto3

Fenatit a saját csapata tiltotta el a versenyzéstől Ausztriában!

Egészen döbbenetes sajtóközleményt adott ki szombat este a Sky Racing Team VR46 alakulata: nem engedik rajthoz állni az Osztrák Nagydíjon pilótájukat, Romano Fenatit, miután az olasz a saját csapatát sértegette a spielbergi időmérő edzés során.
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

Romano Fenati sosem tartozott az ártatlan bárányok közé a gyorsasági motoros világbajnokság Moto3-as kategóriájának mezőnyében, több alkalommal is összetűzésbe került versenyzőtársaival a pályán. Most azonban a pályán kívül nem viselkedett megfelelően a többszörös futamgyőztes olasz: a hírek szerint a pilóta a saját csapatának tagjait sértegette az Osztrák Nagydíj kvalifikációja során.
 
Ez pedig nem is maradt következmények nélkül: a Sky Racing Team VR46 úgy döntött, eltiltja versenyzőjét a spielbergi futamra, aki így nem vehet részt a szezon tizedik versenyén! „Miután többször is nem a csapat fegyelmi szabályainak megfelelően viselkedett, Romano Fenatit versenyzését felfüggesztettük, így nem lesz ott az Osztrák Nagydíj rajtrácsán” – olvasható az istálló közleménye.
 
Kérdés, hogy ez az összetűzés milyen hatással lesz Fenati és Valentino Rossi csapatának kapcsolatára, s vajon a jövő hétvégén esedékes brnói futamon már engedik-e elindulni. A 20 éves pilóta jövőre egyébként már a Moto2-ben szerepelne a hozzá hasonlóan egy kategóriát feljebb lépő Sky Racing Team VR46 színeiben. Az olasz jelenleg a harmadik helyen áll a legkisebb géposztály pontversenyében.

Fotó: crash.net


Hozzászólások