MotoGP

Espargaro: „Nagyon büszke vagyok a KTM fejlődésére”

A spanyol versenyző rettentően elégedett az Austinban elért eredményével és részletesen kifejtette, hogy mitől sikerülhetett ekkorát előrelépniük.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Rendkívül jó hétvégét zárt Texasban a KTM spanyol motorosa, Pol Espargaro. Az osztrákok versenyzője ugyanis az időmérőn az ötödik pozícióba kvalifikált, míg a futamon képes volt száraz körülmények között a 8. helyre behozni a versenygépét.

„Pol jól motorozott. Nagyon jó rajthelyről indult és most már elég jó a motorjuk is, szóval nehéz volt megelőzni őt” – nyilatkozta Danilo Petrucci a Crash.net szakoldalnak.

Csak az összehasonlítás kedvéért: Espargaro 2018-ban a 13. pozícióban zárta az Amerikai Nagydíjat 37 másodperces hátrányban. Idén a 8. helyet 29 másodperccel elmaradva szerezte meg az első helyezetthez képest, így a 14 másodperces javulást nem helytálló, viszont az mindenképpen elmondható, hogy sokat javult a KTM: „Számunkra az a reális, hogy a top10 környékén legyünk. Ha nem történnek meg azok a bukások, akkor 11. lettem volna, viszont ami fontos, hogy tavalyhoz képest 14 másodperccel jobbak voltunk. Zarco szerintem szenvedett egy kicsit, de ez nem változtat azon a tényen, hogy az összes többi KTM-esnél gyorsabbak voltunk. A csapat nagyon keményen dolgozott az egész hétvégé során, és egy váratlanul jó eredményt értünk el Texasban. Most Jerez következik, ahol az elmúlt évek során jól mentünk. Talán hozunk majd fejlesztéseket is, szóval nagyon várom a következő versenyt.”

„Nagyon büszke vagyok, hiszen ha megnézzük a korábbi eredményeket, akkor láthatjuk, hogy idén mit is érünk el. Szerintem a többi ember a paddockban is látja a munkákat, amit természetesen továbbra is folytatnunk kell. A motor egyelőre nehezebb, mint a többieké és nem kanyarodik olyan könnyen. A futamok után érezni szoktam a lábaimat és a vállaimat is. Viszont a motornak vannak erősségei is, hiszen a féktávokon nagyon jó és a kanyarbejáratoknál tényleg jól működik. Igyekszem kihasználni ezeket, hogy minél nagyobb előnyt szerezhessek, és most Austinban ez sikerült. Tavalyhoz képest sokkal jobb volt a tapadás, viszont kanyarodni nehezebb volt. Az elektronika jól működött, és így a motorblokkból is többet ki lehet hozni.”

A tavalyi 11. helye után Espargaro még jobb eredményt érne el az első idei európai futamon, ráadásul azt kiemelte, hogy Jerez az egyik kedvenc pályája: „Nem fáradtam el annyira, mint tavaly, hiszen a verseny végéig képes voltam nyomni, és nem kellett pár körig pihennem. Mindent összegezve elmondható, hogy a csomagunk jobb, mint a tavalyi, de még sok minden hiányzik. Jerezben egész életemben gyors voltam, és a kisebb kategóriákban nyertem is azon a pályán. Ha ráérzek a motorra és a fejlesztésekre, ráadásul a szurkolók és a családom ugyanúgy támogat, mint eddig, akkor nagyon jó eredményt érhetünk el. Meglátjuk, hogy a motor mire képes a pályán. Én eléggé optimista vagyok ezzel kapcsolatban.”

Fotó: KTM Images


Hozzászólások