Superbike

Eldőlt, ki lesz Camier csapattársa a Red Bull Hondánál

A csapat megerősítette, hogy a Nicky Hayden halála után már idén is többször beugró versenyző ülhet fel 2018-ban a másik motorjukra – ezzel két amerikai lesz a mezőnyben a következő szezonban.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Jake Gagne Laguna Secában, néhány héttel Nicky Hayden tragikus halála után mutatkozhatott be a Red Bull Hondánál Stefan Bradl oldalán – a csapat ekkor indított újra második motort a 2006-os MotoGP-világbajnok elvesztése óta –, majd később további két helyszínen, Magny-Cours-ban és Katarban is ő ülhetett fel az egyik motorjukra. Úgy tűnik, a vezetőséget meggyőzte az amerikai teljesítménye, ugyanis csütörtök délután hivatalos közleményben erősítették meg, hogy Gagne lesz az MV Agustától érkező Leon Camier társa a Superbike-világbajnokság 2018-as idényében. A motoros így nyilatkozott:

„Egy igazi valóra vált álom, hogy lehetőségem lesz egy teljes szezont futni a Superbike-világbajnokság a Red Bull Honda színeiben. Nem tudom eléggé megköszönni a Red Bullnak, a Hondának és Ten Katének, hogy már idén is három forduló során felülhetettem a CBR1000RR Fireblade SP2-re. Rengeteget tanultam tőlük és elég jól megismertem őket, így már várom, hogy újra együtt dolgozhassunk. Izgalmas év lesz számomra a 2018-as, hiszen sokat fogok utazni és a világ legjobb pályáin versenyezhetek. Szeretnék minden érintettnek köszönetet mondani, készen állok a kihívásra!”

Gagne érkezésével az is eldőlt, hogy összesen két amerikai versenyző lesz a jövő évi rajtrácson, köszönhetően Patrick Jacobsennek, aki ugyancsak Hondán ül majd: az eddig a Supersportban vitézkedő motoros a japán márka szatellit alakulatánál, a hozzá hasonlóan újonc Triple M színeiben húzza majd a gázt. A mostani bejelentéssel pedig az is biztossá vált, hogy Stefan Bradl egy év után távozik a Red Bull Hondától és a Superbike-világbajnokság mezőnyéből is: a hírek szerint alighanem a HRC európai tesztcsapatához csatlakozik a korábbi Moto2-es világbajnok német.

Fotó: Red Bull Honda


Hozzászólások