MotoGP

Egyelőre Doviziosónak és Petruccinak sincs ajánlata a Ducatitól

A tavaly gyengébben szereplő olasz pedig ezúttal konkrétabban is megfogalmazta, hogy a Superbike-vb-n melyik csapatnál folytathatja pályafutását.
Bár Andrea Dovizioso minden kétséget kizáróan a Ducatinál marad 2021-re is, egyelőre nem kapott semmilyen ajánlatot a bolognai márkától. Erről Simone Battistella, az olasz menedzsere beszélt a Motorsport.com szakoldalnak: „Jelenleg nincs ajánlatunk a Ducatitól. Minden azon múlik, hogy ők szeretnének-e hosszabbítani. Viszont tiszteletteljesen kell viszonyulniuk Andrea fizetéséhez is. Egy kicsit fura, hogy idén papíron több nagydíj lett volna, mint tavaly, és a fizetések mégsem nőttek.”

Danilo Petrucci pedig pár napja megemlítette, hogy megvan az esélye annak, hogy a Superbike-világbajnokságon folytassa pályafutását, és most azt is megemlítette, hogy ott melyik csapathoz igazolna: „Még nem gondolok ilyen dolgokra, mert nem kezdtük el a tárgyalásokat. Szerintem nyerhetek még versenyeket a MotoGP-ben, ha bajnokságot nem is. A hazai futamomon már megmutattam, hogy képes vagyok rá, és szeretnék ismét bizonyítani. Nyilvánvaló, hogy szívesebben maradnék egy versenyképes motorral a MotoGP-ben, de ha ez nem lehetséges, akkor lehet, hogy átmegyek a Ducati Superbike-vb csapatához. Erre is van lehetőség, de az elsődleges cél a MotoGP.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások