E-sport MotoGP

Ducatis siker és szoros bajnoki finálé a MotoGP eSportban (videó)

Öt ponton belül zárt az első három helyezett a MotoGP e-sport-bajnokságának 2019-es kiírásában, amelynek végén AndrewZh örülhetett az összetett elsőségnek.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A Valenciai Nagydíj pénteki napjának estéjén került sor a MotoGP eSport Global Series harmadik, egyben utolsó fordulójára. Az esemény során a résztvevők többek között Pol Espargarótól és Jorge Lorenzótól is kaptak tanácsokat, míg a kommentátori csapathoz Danilo Petrucci csatlakozott.
 
Az este első versenyét Phillip Islanden futották, ahol eleinte egy tízfős boly csatázott az élen, végül aztán a címvédő trastevere73 ellógott az üldözőktől, így két másodperces előnnyel győzött. Mögötte azonban zajlottak az események: AndrewZh egy hibának köszönhetően visszacsúszott a negyedik helyre, de visszazárkózott, s a ducatis igyekezett adrianFP26-ot is megtámadni a második pozícióért. A suzukis aztán hibázott is, így AndrewZh futott be másodikként, a dobogót pedig Cristianmm17 tette teljessé.
 
Az utolsó, valenciai futamra épp ők hárman fordultak esélyesként, ám hiába győzött a duplapontos idényzárón Cristianmm17, AndrewZH-nak a második helyezés is elegendő volt ahhoz, hogy bebiztosítsa a bajnoki címet. A yamahás trastevere73 végül két ponttal maradt le a címvédésről, de Cristianmm17 hátránya is mindössze öt egység volt a végelszámolásnál. Az alábbi videóban teljes egészében visszanézhetők a péntek esti versenyek:
A videó a YouTube-ra átkattintva indul!
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások