MotoGP

Ducati: „Zarco büntetése egy totális tévedés volt”

Pol Espargaro viszont elképesztően dühös az elvesztett lehetőség miatt.
A brnói versenyhétvége egyik legtöbb vitát generáló esete Johann Zarco és Pol Espargaro összeérése volt, mely után a spanyol KTM-es bukott, és rendkívül dühös lett, ugyanis szerinte a francia rivális büntetése nem ért semmit. Szavait a Motorsport.com és a Crash.net szakoldal idézi: „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Az 1-es kanyarban simán elkerülhette volna az ütközést, azonban nem akarta. Egyszerűen csak húzta a gázt és kiütött. Ezzel az egésszel csak nyerni tudott, mert eggyel kevesebb ellenfele maradt, és mivel ezen a pályán a hosszúkörös büntetés egy vicc, dobogós pozíciót szerzett. Ha nem üt ki, akkor legyőztem volna. Nem tudom, hogy legközelebb mikor lesz esélyünk harcolni a győzelemért, de reméljük, hogy hamarosan. Most sikerülhetett volna, de elvették tőlem az esélyt. Remélem, hogy Ausztriában is jók leszünk, és kapunk egy ilyen jó lehetőséget. Nem akarok erről többet beszélni, mert eléggé felhúzott.”

Zarco elfogadja a büntetést, de nem igazán tudja, hogy mit tehetett volna másképpen: „Szerintem jogos volt a büntetésem a Pollal történt ütközés miatt. Egy kicsit szélesen kanyarodott, én pedig úgy éreztem, hogy lesz elég hely számomra, valamint azt is hittem, hogy észre fog venni. Aztán végül mégsem sikerült. A versenyen néha be kell vállalni kemény manővereket, hogy előzzünk. Pol mindig nagyon erős a féktávokon, emiatt viszont kicsit túlcsúszott, és volt elég hely, hogy bemenjek mellé.”

A Ducati sportigazgatója, Paolo Ciabatti viszont kiállt az Esponsorama Racing versenyzője mellett: „Pol Espargaro hibázott, úgyhogy elég rossznak tartom a döntést. Látta a tábláján, hogy Zarco közvetlenül ott van mögötte, és hibázott, majd Zarco bement mellé a számára teljesen normális íven. Amikor valaki kisodródik, akkor az ő dolga, hogy figyelje a mögötte jövőket, mert nem egyedül motoroznak a pályán, és látta a táblát is. Nem igazán értjük, hogy Zarco mit rontott el, hiszen csak a saját ívén ment.”

„Johann hihetetlen eredményt ért el a harmadik ducatis versenyén, ráadásul egy szatellit alakulatnál. Nyilván jobb lett volna, ha második, de így is nagy eredmény, hogy megóvta a harmadik helyet Rins támadásainál is. Megérdemelte volna a második pozíciót, ezért kicsit mérgesek vagyunk.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások