MotoGP

Ducati: „Nagy eséllyel nyáron kezdődik csak el a MotoGP-szezon”

Az olaszok sportigazgatója, Paolo Ciabatti pesszimista a szezon indulását illetően, de tudja, hogy a krízishelyzet elsődleges.
Szerkesztőt keres a P1race.hu! Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád, akkor ne habozz, hanem jelentkezz! Részletek ide kattintva.

Bár már több futamot el kell törölni vagy halasztani, jelen állás szerint Jerezben elindul majd a 2020-as MotoGP-szezon. Többek szerint viszont a soron következő nagydíjak elhalasztása már szinte borítékolható, hiszen a Formula-1 is júniusra teszi jelenleg az idény kezdetét. Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója hasonló forgatókönyvre számít a gyorsaságimotoros-vb esetében is. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

 „Folyamatosan követem a statisztikákat, és szerintem nemsokára látni fogjuk az olaszországi, és az egész Európát érintő számokat, melyek alapján drasztikus döntéseket kell majd meghozni. A számokat látva attól tartok, hogy lehetetlen a szezonnyitót nyár előtt megkezdeni. Kínában nagyon szigorú módszereket alkalmaztak, és a hatóság kivétel nélkül lezárt mindent, így két hónap alatt véget is ért a krízishelyzet. Az európai demokratikus rendszerrel ez lassabb lesz.”

Az olasz ennek ellenére kiemelte, hogy lehetséges egy viszonylag hosszú szezon megrendezése, de egyelőre ez a lehetőség csak teoretikus: „Jelenleg még úgy állunk, hogy júliusban lesz egy három hét hosszúságú szünet, de szerintem akkor meg lehetne rendezni kimaradt versenyeket. A bajnokság így is már rengeteget változik, hiszen lehet, hogy még decemberben is lesznek futamaink. Előfordulhat, hogy 17 vagy 18 verseny lesz idén, hiszen ez kedvezne a szponzoroknak és a TV-nek, viszont ez egyelőre csak egy teória. Senki sem tudja, hogy mikor tér vissza minden a normális kerékvágásba.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások