MotoGP

Ducati: A csapatmunka kevesebb eldobott pontot fog eredményezni

A bolognaiak MotoGP-s sportigazgatója szerint jelenlegi párosuk, Andrea Dovizioso és Danilo Petrucci pontosan tisztában van azzal, hogy a cég érdekei legalább olyan fontosak, mint a sajátjuk.
Új csapattársat kapott az idei szezonra Andrea Dovizioso: Jorge Lorenzo helyét Danilo Petrucci vette át a gyári alakulatnál. Gigi Dall’Igna már az istálló januári bemutatóján is kihangsúlyozta, hogy új koncepció mentén választották ki a versenyzőiket: eddig ugyanis két önmagára koncentráló motorosuk volt, most viszont egy olyan párosuk, akik a csapat érdekeit helyezik előtérbe.

Ráadásul egyelőre úgy tűnik, a két olasz remekül ki is jön egymással: míg Dovizioso és Lorenzo között többször is ment a szópárbaj a médián keresztül, Petrucci tanácsokat is kapott honfitársától. Az együttműködésük legékesebb példája a sepangi teszt második napján közösen teljesített versenyszimulációjuk volt. Paolo Ciabatti, a Ducati MotoGP-s sportigazgatója bízik benne, hogy mindez azt eredményezi majd, hogy kevesebb pontot dobnak el, mint eddig – ellenpéldaként a tavalyi San Marinó-i Nagydíjat hozta fel:

„Tudjuk, hogy ez egy egyéni sport, de jobban szeretjük, ha a versenyzők ugyanúgy észben tartják a cég érdekeit, ahogy a sajátjukat” – nyilatkozta Ciabatti a Motorsport.com szakportálnak. „Tavaly Lorenzo nyert Mugellóban, Dovi pedig második lett. Fantasztikus lett volna Misanóban is kettős győzelmet szerezni, de Jorge elesett, ahogy Andreát üldözte, mert szerette volna őt megelőzni. Ha az utolsó körre fordulva második vagy, előtted pedig a csapattársad megy, nem éri meg kockáztatni egy bukást. Az ilyen helyzeteket szeretnénk elkerülni, mert ebből is Marc húzott hasznot.”

„Ez nem Jorge kritikája, jól ismerem őt és jól ki is jöttünk, ráadásul akkor már tudta, hogy nem velünk fogja folytatni” – tette hozzá a szakember. „Viszont úgy vélem, a jelenlegi párosunk pontosan tisztában van azzal, milyen hozzáállást szeretünk. Ha az egyikük gyorsabb, nagyon fontos lesz, hogy anélkül mehessen el, hogy a másikuk feltartaná.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások