MotoGP

Doviziosót meglepte, hogy ismét második lett az összetettben

A ducatis olasz egyszerre elégedett és csalódott a 2019-es idény után: bár a vb-címért nem tudott igazán harcba szállni, így is eddigi legponterősebb szezonját futotta, ráadásul több erős riválist is maga mögött tartott.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Andrea Dovizioso 2017 és 2018 után ismét az összetett pontverseny második helyén végzett Marc Marquez mögött – igaz, a hátránya most sokkal nagyobb volt a spanyolhoz képest, mint az előző két alkalommal. Emiatt nem is elégedett a ducatis, azzal viszont már igen, hogy így is maga mögé tudott utasítani több olyan versenyzőt, akik talán erősebb formát mutattak, főleg az idény vége felé. Amikor a 2019-es esztendő értékelésére kérték, így felelt az olasz:

„Úgy vélem, más szempontból kell nézni az idényünket, hiszen más volt a célunk. A bajnokságért akartunk harcolni és meg akartuk nyerni a címet, és ez nem jött össze, szóval nem lehetünk elégedettek” – idézi Dovizioso szavait a Motorsport.com szakoldal. „Még mindig van néhány terület, ahol többet kell fejlődnünk, mint amennyit eddig javultunk. Ugyanakkor realistának is kell lennünk, mert amit idén a Honda és Marc kombinációja művelt, az őrületes. Azt hiszem, rekord mennyiségű pontot szereztek, és minden vb-címet bezsebeltek.”

„De ha megnézzük a tabellát, akkor furcsa, mert Marc mellett én is egyéni rekordot döntöttem, s engem majdnem 60 pontos távolságból követ a harmadik helyezett. Ez azt jelenti, hogy szerintem elég jól dolgoztunk idén: két nullázásom volt, de egyik sem saját hibából, ami nagy dolog. Szóval úgy vélem, elégedettek lehetünk azzal, amit elértünk, hiszen úgy is megtartottuk a helyünket a bajnokságban, hogy hihetetlenül erős a mezőny. Kicsit meg is lepődtem, mert ha megnézzük, sok bajnok van sok jó motoron mögöttem. Úgy gondolom, jól menedzseltük idén a futamokat, szóval minden attól függ, honnan nézzük.”

A 33 éves motoros az idei hátrány ellenére sem érzi feltétlenül lehetetlen küldetésnek, hogy jövőre legyőzzék Marquezt és a Repsol Hondát: „Egyértelmű, hogy a 2019-es teljesítményünk nem elég, mert a bajnokságért szeretnénk harcolni, de pillanatnyilag mindenki azt nézi, mit lehetne tenni, hogy legyőzzük Marcot. De ez nem lehetetlen, mert bár őrületes, amit idén elért, és senki sem számított rá, a következő szezon teljesen másképp alakulhat. Minden bajnokság egy új történet, szóval meg kell tartanunk ezt a mentalitást, optimistának kell maradnunk. Továbbra is ugyanolyan keményen kell dolgoznunk, mint idén, mert a Ducati, a mérnökök, a csapatom és én is elképesztő erőfeszítéseket teszünk.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások