MotoGP

Dovizioso: Vége a gumikímélős versenyeknek

Az összetettben második helyen álló olasz szerint nagyot változott idén a MotoGP-s futamok képe, s talán épp ez az, amely miatt a Ducati is távolabb került a hőn áhított vb-címtől.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Andrea Dovizioso jó úton halad afelé, hogy 2017 és 2018 után idén is ő legyen a világbajnoki ezüstérmes Marc Marquez mögött. Ám míg két éve egészen a valenciai idényzáróig harcban volt a spanyollal, tavaly már Motegiben elveszítette az esélyét az olasz, míg idén már négy fordulóval a vége előtt bebiztosította újabb év végi elsőségét a hondás. A Ducati tehát tulajdonképpen egyre távolabb került a vb-címtől, Dovizioso szerint pedig ebben az is közrejátszik, hogy 2019-re megváltozott a futamok képe a MotoGP-ben:

„Gyorsabbak az ellenfelek, és a gumik is mások. Rengeteg versenyt teljesítünk teljes gázon az első körtől kezdve a végéig. Tavaly és tavalyelőtt máshogy néztek ki a futamok, mert mások voltak a gumik is. Ha megnézzük Quartararo tempóját, végig három tizeden belül volt, rettenetesen gyors volt. Ez a realitás, nagy változás történt a MotoGP-ben az idei szezonban. Hozzászoktunk a gumimenedzselős versenyekhez, de azok gyakorlatilag megszűntek” – idézi Doviziosót a Motorsport.com.

Arra a felvetésre, hogy azért változtak-e meg az erőviszonyok és tűntek el a gumispórolós viadalok, mert a Michelin tartósabb abroncsokkal rukkolt elő idén, így felelt az előző években kétségkívül számos, főként a stratégiáról és a gumik megóvásáról szóló versenyt megnyerő olasz motoros: „Ez megmagyarázná a dolgot, de nem lehet biztos választ adni erre. Én ugyanaz vagyok, mint korábban, a pályák sem változtak. Viszont a Michelin is mindenkit ugyanazokkal a gumikkal lát el, szóval alkalmazkodnunk kell.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások