MotoGP

Dovizioso: „Ott vagyunk az elejében, de nem mi vagyunk a leggyorsabbak”

Visszafogottan optimistán értékelte az első napot Le Mans-ban a Ducati vb-esélyes versenyzője, míg csapattársa furcsa délutáni bukásáról is szót ejtett.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Andrea Dovizioso az első szabadedzésen még második lett, de a délutáni tréning után is az ötödik pozíciót foglalja el az összesített eredménylista alapján. Az olasz úgy érzi, vasárnap esélye lehet dobogós helyezésért küzdeni Le Mans-ban, ehhez azonban van még mit csiszolniuk a beállításokon és a stílusán: „Ott vagyunk az élcsoportban, de nem mi vagyunk a leggyorsabbak. Tovább kell fejlődnünk, mert nem éreztem tökéletesen magam a motoron, de a tempónk megvolt” – vélekedett Dovizioso a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva.

„Kissé túl agresszív voltam, Le Mans pedig egy roppant szűk és lassú pálya, nem egyszerű rajta tökéletesen menni egy MotoGP-géppel, könnyű túlerőltetni. Nem éreztem magam százszázalékosan kényelmesen, de apróságokról van szó. Nem tudtam elég simán motorozni, valamit találnunk kell a beállításokban. Jobban kell motoroznom, de így is ott vagyunk az élbolyban, nem vagyunk messze, és esélyünk lehet a dobogóért és a győzelemért, de többre van szükségünk. Ha jól dolgozunk, lehet esélyünk. Közelebb vagyunk, de ahogy idén számítottunk is, egyes ellenfeleink ugyancsak erősebbek.”

A csapattárs Danilo Petrucci közvetlenül Dovizioso mögé végzett, őt azonban egy furcsa esés is hátráltatta a második edzésen: „Abban a kanyarban lejt a pálya, a kigyorsításon viszont már emelkedik. A problémát az okozza, hogy az egyenes nem teljesen egyenes, a MotoGP-ben pedig elemelkedik az első kerék a kanyarból kijövet, és talán az én esetemben már akkor bekövetkezett ez, amikor még néhány fokban be voltam dőlve. Amint elértem a rázókövet, azonnal elestem a kigyorsításon. Furcsa bukás volt, már délelőtt is gondban voltam azon a szakaszon, mert tökéletesen kell megválasztani a dőlési szöget, és nem szabad egykerekezni. Kritikus az a rész” – fogalmazott Petrucci.

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások