MotoGP

Dovizioso: „Negyven perc után visszajöttek az emlékek”

A San Marinó-i Nagydíj előtti csütörtöki sajtónapon a Ducati olasz versenyzője felidézte silverstone-i ijesztő balesetét, amely átmeneti emlékezetkiesést is eredményezett nála.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Ijesztő balesettel indult bő két hete a MotoGP Brit Nagydíja: Fabio Quartararo bukott nagyot, a motorján pedig átugratott Andrea Dovizioso, aki hatalmas erővel ért földet ezek után. Az olaszt a marsallok segítették le a pályáról, majd előbb az orvosi központba, később pedig kórházba szállították, ahol enyhe agyrázkódást diagnosztizáltak nála. Mint azt a Ducati-menedzser Davide Tardozzi már a futam után elárulta: Dovizioso átmeneti emlékezetkiesést is szenvedett a baleset után, most pedig maga a versenyző idézte fel Misanóban, mi is történt pontosan.

„Mindenre emlékszem, negyven perc után visszajöttek az emlékek” – idézi szavait a Crash.net. „Először még minden rendben volt, aztán elfelejtettem, hogyan is buktam. Amikor odamentem Tardozzihoz, elmagyarázta nekem újra, és rájöttem, hogy nem az én hibám volt az esés, amitől ideges lettem. Utána már minden jó volt. Rinsnek elúszott a hátulja, és szerintem Quartararo kicsit megijedt ettől. Mindenki a kemény keveréket rakta hátulra, amely még nem állt készen, hiszen mindenki új szettet használt, azaz egyetlen kört tettek csak meg vele a start előtt. Ha agresszív vagy az első kanyarban, elúszhat a motor hátulja, Quartararo pedig elvette a gázt, emiatt mutatott be egy highside bukást. Én meg túl közel voltam hozzá, így nem tudtam semmit tenni.”

Bár a két héttel ezelőtti misanói teszten még nem tudott teljes értékű munkát végezni, Dovizioso úgy érzi, felépült a San Marinó-i Nagydíjra, amelyen tavalyi sikere ellenére is nehéz versenyre számít: „Még nem éreztem tökéletesen magam a teszten, de fontos volt, hogy megtegyünk néhány kört. Most már százszázalékosnak érzem magam, edzettem is kicsit motokrosszal, hogy megbizonyosodjak róla, hogy minden rendben van. Készen állok, s ez egy igen fontos hétvége számunkra, mivel tavaly különleges versenyt futottunk, idén viszont másfajta hétvégére számítok, mert az ellenfelek rendkívül erősek. A teszten sokaknak volt jó a tempója, de a versenyhétvége minden más, és lehet, hogy a körülmények is mások lesznek. Meglátjuk, milyen lesz a tapadás, mert a teszten más volt, mint egy éve, és ha ismét változott, az minden motort érinteni fog.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások