Egyéb autósport

Dovizioso gumifalba koccant, de így is 14. az időmérőn (videó)

Nem úszta meg baleset nélkül DTM-es szereplését az olasz MotoGP-sztár, aki ezután a rádión kért segítséget a csapatától a pályára való visszatéréshez. Azért a szombati kvalifikációs eredményét így is megjavította.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Vasárnap délelőtt egy újabb kvalifikációval folytatódott a DTM misanói fordulója, amelyen beugróként Andrea Dovizioso is rajthoz áll egy Audival. A szombati 12. helyezés után ezúttal nem indult jól számára a kvalifikáció: a sóderágyon átsodródva finoman lekoccolta a gumifalat. Az olasz MotoGP-versenyző rádión kért segítséget csapatától, hogyan kell hátramenetbe kapcsolnia az autót, ám miután ez nem sikerült, a pályabírók tolták ki a kavicságyból.

A tréninget eközben piros zászlóval is félbeszakították, ám ezt követően a ducatis motoros még tudott gyorskört futni, amellyel a 14. rajtpozíciót szerezte meg, az összes Aston Martint megelőzve. A vasárnapi viadal – amelyen ismét René Rast indulhat a pole-ból – 13:30-kor startol, s a DTM hivatalos YouTube-csatornáján élőben lehet nézni. Addig is, itt vissza lehet pörgetni az időmérőt – érdemes meghallgatni Dovizioso és az Audi közötti kommunikációt a baleset után és a bokszban is, amikor már a stratégiáról értekeztek:

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások