MotoGP

Dovizioso első napja az Aprilián (KÉPEK)

Andrea Dovizioso túl van az első tesztnapján az Aprilia MotoGP gépén, az olasz versenyző benyomásai pedig pozitívak a motort illetően.
Az olasz gpone.com számolt be róla, hogy nekik elsőként annyit mondott a teszt során Dovi, miszerint egy könnyen vezethető motorról van szó, így vélhetőleg pozitív a korábbi ducatis kezdeti benyomása. A 2004-es 125-ös világbajnok igen rövid etapokat teljesített és természetesen egyáltalán nem a köridőkre ment rá sokkal inkább a megfelelő üléspozíció és ehhez fogható alapbeállítások megtalálása volt a fő cél. Rengeteg idő áll még Dovi rendelkezésére ahhoz, hogy jobban megismerkedjen az Aprilia RS-GP-vel, hiszen holnap és szerdán is teszteli még a motort Jerezben, ahol egyébként rajta kívül a KTM (Mika Kallio), a Honda (Stefan Bradl) és a Yamaha (Cal Crutchlow) tesztalakulata is felvonultatta erőit, illetve MotoE-s pilóták is tesztelnek a helyszínen.
A délután során Dovizioso megosztotta az Aprilia mérnökeivel véleményét, valamint meglátásait az RS-GP váza, váltója, valamint motorblokkja kapcsán. Alighanem minden ilyen jellegű információ hasznos lehet a noaleiek számára, pláne egy olyan tapasztalat versenyzőtől, mint Dovi, aki 2013 és 2020 között Ducatival versenyzett, az azt megelőző öt évben pedig a Yamaha, valamint a Honda MotoGP gépeivel is szerepelt a királykategóriában.  A 35 éves motoros és az Aprilia közötti „ismerkedés” kapcsán nemrég ugyancsak a gpone-nak nyilatkozott Max Biaggi, aki szerint keresve sem találna az olasz gyártó jobb tesztversenyzőt, mint a versenyzőülés nélkül maradt MotoGP menő. A 49 éves veterán elmondta, hogy az Aprilia őt is felkérte a motorjuk tesztelésére, azonban nem kívánt élni a lehetőséggel.
 
Tekintve a Doviziosót illető átigazolási előzményeket, aligha valószínű, hogy ő maga tesztpilótai álmokat dédelgetne, sokkal inkább aktív versenyzőként kíván visszatérni a mezőnybe. Emellett még csak fikcióként is elég valószínűtlennek tűnik, hogy az Aprilia ne mozgatna meg mindent abban érdekében, hogy motort adjon az olasznak, amennyiben úgy dönt, hogy tetszik neki az RS-GP és komoly tárgyalásokat kezd el a két fél. Igen kézenfekvőnek tűnik Lorenzo Savadori tesztversenyzői pozícióba emelése, akinek a helyét Dovizioso vehetné át Aleix Espargaro mellett. Persze a piszkos anyagiakról akkor még nem esett szó, hiszen ezzel együtt nyilván nem lenne olcsó mulatság Dovi szerződtetése.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások