Superbike

Davies 32 ezreddel Rea előtt a második tréningen

A négyszeres világbajnok kawasakis első edzésen látott egyeduralma után péntek délután magára talált a Ducati, hiszen a brit bizonyult a leggyorsabbnak, Bautista pedig harmadik lett.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Itthoni idő szerint éjszaka került sor a Superbike-világbajnokság mezőnyének második szabadedzésére Laguna Secában. Míg az első gyakorláson Jonathan Rea bő fél másodperces előnyben volt, s az akkori idejét sokáig nem is tudták megdönteni, ezúttal immár egy Ducati bizonyult a leggyorsabbnak: Chaz Davies 32 ezreddel előzte meg kawasakis honfitársát. Ráadásul a csapattárs és összetettben második helyen álló Alvaro Bautista is tempóra talált, a spanyol ugyanis végül harmadikként zárta a pénteki napot, bő két és fél tizedmásodperces hátránnyal Davies mögött.
 
Ismét jól ment Tom Sykes, aki negyedik lett a BMW-vel, motorja azonban az edzés hajrájában megadta magát. Őt Leon Haslam követte a másik gyári Kawasakival, majd jött két privát versenyző Loris Baz (Ten Kate Yamaha) és Toprak Razgatlioglu (Puccetti Kawasaki) személyében. Az első tízbe Alex Lowes, Jordi Torres és Sandro Cortese tette teljessé, kiszorítva onnan többek között a visszavonulását néhány napja bejelentő Marco Melandrit vagy épp Michael van der Markot. Érdemes kiemelni, hogy a szabadkártyás J. D. Beach négy ellenfelét is megelőzve 15. lett. Folytatás szombaton a Superpole-lal és az első futammal.
 
A 2. szabadedzés végeredménye:

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások