Moto3

Dalla Porta nyerte a tömegbukások futamát

Több nagy incidens is történt a Moto3-asok sepangi versenyén, amelynek végén a vb-címét már egy hete bebiztosító olasz diadalmaskodott, megelőzve az első dobogóját szerző Sergio Garciát és a mezőny végéről induló Jaume Masiát.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A bemelegítő edzések után és a versenyek előtt egyperces csenddel emlékezett meg a MotoGP paddockja az Asia Talent Cup szombati futamán elhunyt Afridza Munandarról. A futamok sorát a Moto3-asok nyitották Sepangban, a pole-ból Marcos Ramirez várhatta a piros lámpák kialvását, míg Jaume Masia motorját le kellett tolni a rajtrácsról, így ő a mezőny végéről vághatott neki a 17 körös távnak.
 
A startot Tatsuki Suzuki kapta el a legjobban, de nem tudott ellógni a japán, többek között Ramirez és Gabriel Rodrigo is megfordult az első pozícióban. Ez a hatodik körig zajlott így, amikor Rodrigót ledobta magáról a motor, Suzuki és a mögöttük érkező Alonso Lopez pedig már nem tudta kikerülni a gépét, különösen utóbbi repült nagyot – mindhármuknak véget ért a futama, Lopez sántikálva hagyta el a helyszínt. Hátrébb Tom Booth-Amos és Stefano Nepa keveredett incidensbe, de ők folytatni tudták a körözést.
 
A kavarodás után Celestino Vietti, Lorenzo Dalla Porta, Albert Arenas és a hátulról induló Masia találta magát az élbolyban, de a Tony Arbolino vezette üldözők hamar visszaértek rájuk. Viszont a mezőny tovább fogyatkozott: Darryn Binder egymaga esett el az első kombinációban – igaz, ő egy darabig még folytatta a versenyt –, míg Andrea Migno, Kaito Toba és Ayumu Sasaki együtt bukott.
 
A hajrára Dalla Porta, Vietti és Arenas fordult az élen, a két olasz egy ízben össze is ért a célegyenesben. Az utolsó kör előzgetéseiből végül a ma már világbajnok Dalla Porta jött ki a legjobban, így zsinórban harmadik, idén pedig már negyedik győzelmét aratta. Arenas az utolsó kanyarban csúszott el, ezzel a dobogóra Sergio Garcia és a rajtrács végéről startoló Masia állhatott még fel – előbbinek ez volt az első pódiuma. Mögöttük Ai Ogura, Vietti, Ramirez, John McPhee, Aron Canet, Arbolino és Niccolo Antonelli futott be az első tízben.
 
A futam végeredménye:
1. Lorenzo DALLA PORTA ITA Leopard Racing Honda 38'01.355
2. Sergio GARCIA SPA Estrella Galicia 0,0 Honda +0.410
3. Jaume MASIA SPA Mugen Race KTM +0.803
4. Ai OGURA JPN Honda Team Asia Honda +0.885
5. Celestino VIETTI ITA SKY Racing Team VR46 KTM +0.902
6. Marcos RAMIREZ SPA Leopard Racing Honda +1.095
7. John MCPHEE GBR Petronas Sprinta Racing Honda +1.342
8. Aron CANET SPA Sterilgarda Max Racing Team KTM +2.253
9. Tony ARBOLINO ITA VNE Snipers Honda +3.035
10. Niccolò ANTONELLI ITA SIC58 Squadra Corse Honda +7.726
11. Romano FENATI ITA VNE Snipers Honda +8.008
12. Albert ARENAS SPA Gaviota Angel Nieto Team KTM +10.521
13. Filip SALAC CZE Redox PruestelGP KTM +15.542
14. Raul FERNANDEZ SPA Gaviota Angel Nieto Team KTM +15.873
15. Riccardo ROSSI ITA Kömmerling Gresini Moto3 Honda +15.950
16. Makar YURCHENKO KAZ BOE Skull Rider Mugen Race KTM +16.064
17. Jakub KORNFEIL CZE Redox PruestelGP KTM +16.497
18. Kazuki MASAKI JPN BOE Skull Rider Mugen Race KTM +16.567
19. Dennis FOGGIA ITA SKY Racing Team VR46 KTM +24.161
20. Can ONCU TUR Red Bull KTM Ajo KTM +29.330
21. Tom BOOTH-AMOS GBR CIP Green Power KTM +1'22.202
Nem ért célba:        
  Darryn BINDER RSA CIP Green Power KTM  
  Ayumu SASAKI JPN Petronas Sprinta Racing Honda  
  Andrea MIGNO ITA Mugen Race KTM  
  Kaito TOBA JPN Honda Team Asia Honda  
  Stefano NEPA ITA Reale Avintia Arizona 77 KTM  
  Tatsuki SUZUKI JPN SIC58 Squadra Corse Honda  
  Gabriel RODRIGO ARG Kömmerling Gresini Moto3 Honda  
  Alonso LOPEZ SPA Estrella Galicia 0,0 Honda  

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások