WTCR

Dahlgren váltja Haglöföt Makaóban

A korábban a WTCC-ben is megforduló svéd ülhet be a társalapító honfitárs Cuprájába a soron következő hétvégén – de nem ez lesz az egyetlen változás a mezőnyben.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A PWR Racing idén csatlakozott a Túraautó-világkupához, és főleg Mikel Azcona révén remekül szerepeltek: a fiatal spanyol a tabella ötödik helyén állva még az összetett elsőségre is esélyes. Csapattársa a társalapító Daniel Haglöf volt, s ő sem vallott szégyent, most azonban úgy döntött, a makaói fordulóra átadja a Cupráját egy honfitársának annak érdekében, hogy ő a csapatmenedzselésre koncentrálhasson.

A helyére pedig az a Robert Dahlgren ülhet, akinek a neve ismerőse csenghet a nemzetközi túraautózást követők számára. A svéd többször is szerepelt a WTCC-ben – 2011-ben egész szezont is futott –, idén pedig megnyerte a skandináv TCR-sorozat bajnoki címét. Részben ennek is a jutalma a makaói WTCR-es beugrás és debütálás (azt nem tudni, hogy a csere a sepangi idényzáróra is érvényben marad-e).

„Egyszerre örülök és vagyok büszke arra, hogy a WTCR-ben képviselhetem a PWR színeit” – idézi Dahlgren szavait a  TouringCarTimes.com szakoldal. „Az egész csapat együtt fejlesztett az autón mind otthon, a TCR Scandinavia sorozatban, mind nemzetközi szinten a WTCR-ben. Ezért is hihetetlenül izgalmas lesz majd látni, hogyan szerepel a Cupránk ebben a környezetben. Makaó az én szememben a világ egyik legmenőbb pályája.”

De nem Dahlgren szereplése lesz az egyetlen változás a mezőnyben a jövő hétvégi makaói futamokon. Arról már korábban is beszámoltunk, hogy Augusto Farfus a GT-kategóriában fog szerepelni, azt pedig kizárják a makaói szabályok, hogy két sorozatban is rajthoz álljon, így a BRC Hyundai az idén a TCR Európa-kupában a M1RA színeiben induló Luca Engstlerrel fogja a brazilt pótolni. Emellett összesen hat szabadkártyást is köszönhetünk majd a rajtrácson Jim Ka To, James Tang, Arthur Law, Terence Tse, Billy Lo és Kwai Wah Wong személyében (előbbi négy Hondát, Lo Audit, Wong pedig Volkswagent fog vezetni), így nem kevesebb, mint 32 indulóból fog állni a mezőny.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások