MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Czepó Donát és Vincze Martin nem pihen

Hétről hétre megmérettetnek a Chrobák-tanítványok: közel két hete a nemzetközi utánpótlás bajnokság hazai fordulóján diadalmaskodtak a Chrobák Motorsport Egyesület versenyzői, majd a rá következő héten már Csehországban húzták a gázt.
Balogh Tamás 2018.07.19. 08:17:13
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Pisekben, a Budapesttől közel 500 km-re lévő városban rendezték a Cseh bajnokság soron következő fordulóját. Ebben a bajnokságban csapatunkból Czepó Donát és Vincze Martin tudott rajthoz állni, mert csak kettőjük motorja felel meg a cseh kiírásoknak.

Martin már járt ezen a pályán, bő egy hónappal ezelőtt, amikor nagy csatában végül a második helyet szerezte meg a hétvégén. Donát viszont most volt először a trükkös kombinációkkal tarkított piseki aszfaltcsíkon. A szombat délutáni időmérőkre sikerült kellően begyakorolni a pályát és Martinnak sikerült a kategóriája pole pozícióját megszerezni, Donát pedig kategóriája harmadik helyéről várhatta a vasárnapi startokat.
A vasárnapi futamokon a fiúk tovább bizonyították motoros tudásaikat, hiszen Martin a számára már ismerős cseh versenyzőtársával versenyzett egy jót. Végül mindkét futamon a magyar fiú bizonyult gyorsabbnak és az első futamon kicsit több mint egy másodperces előnnyel szoros befutót produkáltak, míg a második futamon sokkal megnyugtatóbb előnnyel rajt cél győzelmet aratott. Martin ezzel ismét 50 pontot zsebelt be a cseh bajnokságban.
Donát az első futamon szép motorozással tovább javította saját köridejét és végül a harmadik helyen végzett. A második futam sajnos sokkal szerencsétlenebbül alakult Donát számára, hiszen a rajtrácson leállt a motorja egy elektronikai hiba miatt, majd utána be sem tudta indítani, így feladni kényszerült a versenyt. Ebben a futamban versenyző társai sem voltak túl szerencsések, volt, aki elesett, majd felállt és úgy fejezte be a versenyt és akadt akinek pedig az utolsó körben állt meg a technika és lábhajtással futva tolta be a célba a motorját. Donát így végül a dobogó harmadik fokára állhatott a két verseny összesítésében.

Chrobák János: „Fárasztó két héten vagyunk túl. Háromnapos komoly edzőtábor, majd egy nagyon izgalmas hazai versenyhétvége és utána szünet nélkül egy 500 km-es túra. Büszke vagyok a srácokra és a szülőkre is egyaránt. Következő futamig most van egy kicsi szusszanás, mert egy hétvégét eltolnak későbbi időpontra, de ez nem azt jelenti, hogy lógatjuk a lábunkat. Tovább folytatjuk az edzéseket és készülünk a következő megmérettetésre, egy Európa bajnoki futamra.”

Chrobák Média
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast