Moto2

Csapatfőnöke nélkül mutatták be a Gresini Racinget (Képek)

Fausto Gresinit továbbra is intenzív osztályon ápolják, így csapata nélküle volt kénytelen megtartani 2021-es perezentációját. A Gresini Racing Moto3-as és Moto2-es motorjairól is lerántották a leplet.
Az olasz csapatvezető még tavaly év végén került kórházba koronavírus fertőzés okán, amely azóta tüdőgyulladásos szövődményekkel kiegészülve nehezíti a Fausto Gresini felépülését. A 60 éves csapattulajdonost azóta is intenzív osztályon ápolják, a hírek szerint pedig állapota bár stabil, azonban továbbra sem mondható jónak, sokkal inkább kritikusnak. Ebből adódóan a Gresini Racing ma nélküle volt kénytelen prezentálni 2021-es megjelenését mind a Moto3-as, mind pedig a Moto2-es részvételüket illetően. A legkisebb géposztályban egy argentín (Gabriel Rodrigo), valamint egy spanyol (Jeremy Alcoba) pilótával kezdik meg a 2021-es szezont. Rodrigo 24 éves, vagyis benne van a korban, tavaly pedig volt egy pole pozíciója a második osztrák hétvégén, míg Alcoba 19 esztendős, ő tavaly futotta első teljes világbajnoki évét, a szezonzáró portimaói viadalon pedig harmadikként intették le. Papíron mindkettejükben megvan a potenciál arra, hogy jobban teljesítsenek idén, főleg, hogy tavaly már helyeként ráéreztek arra, hogy milyen az élmezőnyben menni.
A Moto2-ben Fabio Di Giannantonio és Nicolo Bulega párossal próbálkozik idén a Gresini Racing. Előbbi a Speed Up-ról váltotott, meglátjuk, hogy idén mire megy a 22 éves olasz. Di Giannantoniónál az már tavaly is látszott, hogy a tempója megvan, azonban a megbízhatósággal és kiegyensúlyozottsággal akadtak még gondjai, hiszen elég sokat bukott. Bulega is mindössze 21 éves, ez lesz a harmadik szezonja a Moto2-ben, összességében pedig a hatodik a vb-n. Elméletileg Di Giannantoniótól jobba eredmények érkezhetnek, azonban tapasztalata nyomán Bulegát sem szabad leírnunk. A Gresini Racing Moto3-as és Moto2-es csapata bár más-más szponzori háttérrel szerepel majd, azonban a közös az, hogy a Federal Oil és az MP1 is indonéz cég.  
A legkisebb géposztályban Hondával versenyeznek majd az olasz alakult pilótái

Fabio Di Giannantonio a Gresini Racing új igazolása a Moto2-ben

Nicolo Bulega már tavaly is Gresini színekben ment

Fotó:Gresini Racing


Hozzászólások