MotoGP

Crutchlow: „Nincs időm megműttetni a bokámat”

Nem a legjobb előjelekkel készül a hétvégi MotoGP-futamra az LCR Honda motorosa, ugyanis komoly gondjai vannak a bokájával. Egyre nagyobbak a fájdalmai, ám olyan sűrű a versenynaptár, hogy egyszerűen nem talál megfelelő időpontot a gondokat vélhetően megoldó operációra.
Több mint fél évvel a súlyos lábtörésekkel és műtéttel járó sérülése után újra gondjai vannak a jobb lábával Cal Crutchlownak. Az LCR Honda brit versenyzője ugyanis egyre többet szenved a fájdalmaitól, pedig amikor a katari idénynyitón a harmadik helyen végzett, mindenki azt hitte, a brit újra ereje teljében van. Nos, a remek kezdést nem követte hasonló folytatás, és most úgy készül komoly fájdalmakkal a jobb lábában Le Mans-ra Crutchlow, hogy négy versenyt követően az összetett 9. helyén áll az eddig megszerzett 27 pontjával.

Amikor megműtötték, a tört bokájába egy nagy fémlemezt ültettek, amely immár nemcsak a bőrt dörzsöli, hanem egyre több fájdalmat okoz. A megoldás egy újabb műtét lenne, amikor az orvosok eltávolítanák a lábából a majd egy kilónyi könnyűfémet.

„Egyre több gondom van a bokámmal, és az idegek működésével a jobb lábamban, ami igencsak hátrányosan érint az igencsak trükkös francia pályán. Néha-néha már nagyon nagy fájdalmaim vannak, így az orvosok azt tanácsolták, minél hamarabb szánjam rá magam egy újabb műtétre. Megnéztem a versenynaptárt, és láttam, kizárólag csak a szezont követően lehet szó az operációról. Addig pedig megyek összeszorított fogakkal, és bízom abban, hogy már a mostani hétvégén eredményesen tudok szerepelni. Ismerem a pályát, szeretem is, és az első pillanattól kezdve keményen dolgozunk majd azért, hogy a vasárnapi futamon a legideálisabb állapotban állhassunk oda a rajtrácsra” – jelentette ki a brit motoros.

Fotó: LCR Honda


Hozzászólások