MotoGP

Crutchlow: „Nakagaminak a top 6-os helyezéseket kell megcéloznia”

Az LCR Honda brit versenyzője szerint csapattársa képes is lehet ilyen eredmények elérésére 2019-ben. Maga a japán óvatosabban fogalmazott, és azt is elárulta, milyen szempontból lesz nehéz helyzetben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Takaaki Nakagami zárta az élen a MotoGP-sek utolsó, tavaly novemberi jerezi tesztjét, minimális előnnyel megelőzve a címvédő Marc Marquezt. A japán motoros elmondta: a 2018-as Honda sokkal jobb, mint az azt megelőző évi, amellyel a tavalyi szezonban debütált a királykategóriában. Ugyanakkor az LCR versenyzője szerint az nem könnyíti majd meg a helyzetét, hogy a Marc VDS kidőlésével idén ő lesz az egyetlen, aki korábbi technikát fog használni a hondások közül, míg Marquez, Jorge Lorenzo és saját csapattársa, Cal Crutchlow egyaránt a legfrissebb versenygépen ül majd:

„Egyértelmű, hogy ez nem fog segíteni jövőre, mert a négy hondás versenyzőből hárman a 2019-es motorral fognak menni, és én leszek egyedül a 2018-ason. Ugyanakkor ez nem jelent akkora ugrást, mint a 2017-es és a 2018-as között: a 2018-as és a 2019-es között sokkal kisebb a különbség” – vélekedett Nakagami, akinek szavait a Motorsport.com szakportál idézi.

Crutchlow szerint amúgy Nakagami valóban képes lehet meglepetésekre az előttünk álló idényben: „Úgy vélem, jó munkát végzett, sok versenyt befejezett tavaly, ami nem egyszerű a MotoGP-ben az újoncéved során. Úgy gondolom, jó éve lehet 2019-ben, és igyekszünk neki segíteni – én versenyzőként, a csapat pedig csapatként –, hogy közelebb kerülhessen az élmezőnyhöz. A top 6-os helyezéseket kell megcéloznia, és szerintem ez sikerülhet is neki” – fogalmazott a MotoGP.com-nak adott interjújában a brit. Maga a japán egyébként azt tűzte ki célul, hogy rendszeresen az első tízben végezzen, néhány pályán pedig – mint például az elmondása szerint neki fekvő Jerezben – beférjen akár a legjobb ötbe.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások