Superbike

Cortese: „Megpróbálok mindent ellesni Melandritól”

A Supersport kategóriában szerzett világbajnoki címét követően idén már a GRT Yamaha tagjaként a Superbike világbajnokságon indul a német motoros, aki az eddigi teszteken gyorsabbnak bizonyult, mint a tapasztaltabb olasz csapattársa.

Egy biztos, nem lesz egyszerű szezonja Sandro Cortesének, aki tavaly elképesztően izgalmas versengésben szerezte meg végül a Supersport kategória világbajnoki címét. A német motoros idén már a Superbike világbajnokság mezőnyében indul, méghozzá a sportág egyik legendájának, Marco Melandrinak a csapattársaként. A GRT Yamaha csapatvezetői mindenesetre elégedettek lehetnek, hiszen Cortese eddig hat napot tesztelt az idei motorjával, és mind Jerezben, mind pedig Portimaóban gyorsabbnak bizonyult Melandrinál.

„Pontosan tudom, hogy ezekből az eredményekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Marco mindig az utolsó tíz körben szokott beleerősíteni, akkor éri el teljesítményének a maximumát, így legfeljebb csak annak örülhetek, hogy tartom rövidtávon a lépést vele” - jelentette ki Cortese, aki olasz csapattársával együtt ugyanolyan R1-es motorokkal áll majd rajthoz, mint a gyári Yamaha csapata, illetve két pilótája, a tavalyi világbajnokság harmadik helyezettje, Michael van der Mark és Alex Lowes.

A német motoros úgy véli, fantasztikus csapat veszi körül, akikkel egy irányba húznak.
"A csapat rendkívül profi, a csapatvezető Filippo Conti pedig olyan főnök, akit ritkán láttam eddigi pályafutásom során, mindenről gondoskodik a jó szereplés érdekében” - állította Cortese.

Ugyanakkor azt is felmérte, a már említett, számára jól sikerült tesztek után ugyan megtnőttek az elvárásai önmagával szemben – ahogy a csapat elvárásai vele szemben –, de azért pontosan tudja, kell pár verseny ahhoz, hogy felvegye a kategória tempóját. Ahogy mondta, mindenben számít csapattársa segítségére.

„Az mindenképpen jó a számomra, hogy egy olyan pályán kezdünk, amit ismerek és kedvelek is, hiszen Phillip Island-en értem el korábban jó eredményeket. Ám rengeteg még a tanulnivalóm, és a fejlődésem érdekében sokat beszélgetek Marcóval. Hatalmas tapasztalattal és tudással rendelkezik, aki a lehető legjobbat akarja kihozni magából, így mindenre a lehető legaprólékosabban felkészül. Óriási segítség, ha hallom, miket beszél a mérnökeivel, és nagyon nyitott az irányomba is. Jól tudom, hogy a csapat ebben az évben tőle várja a jó eredményeket elsősorban, akár még a futamgyőzelmeket is, míg nekem egyelőre az lehet a célom, hogy minél közelebb legyek hozzá. Kettőnk kapcsolatában biztos segít az, hogy vannak olasz felmenőim, de a csapat nagy része is olasz, így könnyebb a beilleszkedésem, mert tudom, miként kell őket kezelnem. Azért egy finn csapatban biztos más lenne a helyzet” - fogalmazott Cortese.

Fotó: GRT YamahaHozzászólások