Supersport

Chrobák János: „Száraz pályán lesz esélyünk az időmérőn”

Az igencsak szélsőséges időjárási viszonyok ellenére a Schmidt Racing Team eddig nem okozott csalódást a motorozás Mekkájának tartott Assenben, a Supersport világbajnokság negyedik állomásán. A csapat spanyol világbajnoka, Nicolas Terol és magyar pilótája, Chrobák János egyaránt jelentősen feljavult a délutáni szabadedzés végéig.
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

Igencsak megnőtt az elvárás a Schmidt Racing csapatával szemben az aragoni dobogót követően. Nicolas Terol harmadik helye történelmi tett a magyar motorsport számára, ugyanis magyar istálló pilótája még sosem állhatott a Supersport világbajnokságon dobogón. A csapat úgy érkezett meg a motorozás Mekkájának tartott Assenbe, hogy szeretné megközelíteni, sőt, ha esély van rá, megismételni a két héttel ezelőtti bravúrt. Nos, a pénteki nap az eső jegyében telt leginkább, és a vizes pályán az volt az elsődleges feladata Terolnak és a Schmidt Racing magyar pilótájának, Chrobák Jánosnak, hogy hiba nélkül motorozzanak, és a körülményekhez képest minél jobb köridőt teljesítsenek. A szabadedzések végére mindkét motoros jelentősen javítani tudott az idején – a spanyol világbajnok 3,5, míg Chrobák 5,8 másodpercet –, ám a legjobb tíz közé, azaz a Superpole 2-be egyikük sem tudott beférni. Ám Terol 12., és a magyar pilóta 18. helye bizakodásra ad okot a szombati időmérő előtt.

Balogh Róbert csapatfőnök (Schmidt Racing Team): „A körülményeket figyelembe véve abszolút nem lehetek elégedetlen pilótáim teljesítményével, ugyanakkor nem titok, abban bízom, hogy mindketten képesek lesznek jelentősen előrébb jönni a rajtrácson. Nicóban még bőven maradt, így tőle akár egy kimagasló időmérős teljesítmény várható. Jani életében először körözött ezen a pályán, de ahogy az a köridejéből látszik, elég hamar megtanulta azt. Tőle még nem várható a legjobb tíz közé kerülés, de a tudása mindenképpen megvan ahhoz, hogy előrébb lépjen, és akár a legjobb tizenöt között végezzen a szombati időmérőn. Kíváncsian várom, hogy azok a fejlesztések, amiket a két motoron végrehajtottunk, milyen eredményt hoznak a kvalifikációs tréningen.”

Nicolas Terol versenyző (Schmidt Racing Team): „Az egész csapat nagyon keményen dolgozott ma, és ennek köszönhetően a második edzésen már olyan köridőket értünk el, amire alapozhatunk a továbbiakban. Néhány kisebb hibát elkövettünk a gumik kiválasztásában, de ezek a tapasztalatok segítenek minket abban, hogy minél eredményesebbek legyünk. Nagyon nehéz az asseni pálya, ám ennek ellenére bízom abban, hogy a szombati időmérőn bekerülhetek a Superpole 2-be, ahol egy jó rajtpozíciót képes leszek megcsípni.”

Chrobák János versenyző (Schmidt Racing Team): „Nem volt egyszerű a dolgom, hiszen pályafutásom során most mentem először a legendás asseni aszfaltcsíkon, illetve mindössze a második versenyhétvégémet teljesítem az új motorommal. Fokozatosan tanultam meg az íveket, és amíg délelőtt az eső azért hátráltatott a munkában, délután már elégedett lehettem az elért eredményekkel. Kiadtam mindent magamból, és ennek köszönhetően jelentősen sikerült megjavítanom a legjobb köridőmet. Bízom abban, hogy holnap száraz körülmények között rendezik az időmérőt, mert akkor van esélyem arra, hogy egy jó rajtpozíciót szerezzek a vasárnapi futamra.”

Írta és fotók: Schmidt Racing Média


Hozzászólások