Superbike

Buriram és Laguna helyett Oschersleben és Barcelona – itt a WSBK-naptár

Közzétette a jövő évi versenynaptárát a Superbike-világbajnokság, amelynek 2020-as idénye ugyancsak 13 fordulóból fog állni, de két régi-új helyszín is feltűnik a menetrendben, illetve néhány futam időpontja is változik a megszokotthoz képest.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

November utolsó harmadáig kellett rá várnunk, de végre kiadták a 2020-as Superbike-világbajnoki versenynaptárat. A korábbi bejelentések alapján már tudtuk, hogy Barcelona és Oschersleben csatlakozik a körforgáshoz, ám mivel a szervezők tartani akarták a 13 fordulós szezont, két helyszínnek távoznia kellett. Ez végül a híreszteléseknek megfelelően Buriram – annak a versenynek a helyét és időpontját vette át gyakorlatilag a MotoGP Thaiföldi Nagydíja – és Laguna Seca lett.
 
De van még változás a megszokott kalendáriumhoz képest. Az idény továbbra is Phillip Islanden indul február végén – igaz, a második verseny átcsúszik márciusra –, viszont az ausztrál nyitányt az eddig a szezonzárónak otthont adó Katar fogja követni, méghozzá alig néhány nappal az ottani MotoGP-futamot követően.
 
Ezután pedig nem Aragónban, hanem Jerezben kezdődik meg az összesen tíz állomásból álló európai szakasz (itt csatlakoznak a WSBK és WSSP mezőnyéhez a Supersport 300-asok), amely viszont egészen szeptember végéig fog tartani, s összesen három spanyol és két olasz helyszínt is tartalmaz. Katar áthelyezésével a zárást az utóbbi két évben egyaránt problémás San Juan-i pályán tartják majd október első harmadának végén.
 
A Superbike-vb 2020-as versenynaptára:
Február 28-Március 1.: Phillip Island, Ausztrália
Március 13-15.: Losail, Katar
Március 27-29.: Jerez, Spanyolország
Április 17-19.: Assen, Hollandia
Május 8-10.: Imola, Olaszország
Május 22-24.: Aragón, Spanyolország
Június 12-14.: Misano, Olaszország
Július 3-5.: Donington, Egyesült Királyság
Július 31-Augusztus 2.: Oschersleben, Németország
Szeptember 4-6.: Portimao, Portugália
Szeptember 18-20.: Barcelona, Spanyolország
Szeptember 25-27.: Magny-Cours, Franciaország
Október 9-11.: San Juan, Argentína
 
Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások