MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Brit-Török párbaj: Rea támadó módban, Yamaha elégedettség Razgatlioglu kapcsán

Egyre inkább úgy fest, hogy a Superbike 2021-es világbajnoki címe két versenyző, Jonathan Rea és Toprak Razgatlioglu között dől majd el. Mi várható azonban a folytatásban? – Ezt pedzegette mindkét pilóta csapata.
P1race.hu 2021.07.14. 11:58:49
Razgatlioglu az elmúlt hat futamból öt alkalommal tudta legyőzni a hatszoros világbajnok címvédőt, melynek köszönhetően a yamahás versenyző jelenleg az összetett első helyén áll. Ehhez persze kellett Rea legutóbbi nullázása a doningtoni második viadalon, azonban ez mit sem von le török ellenfele érdemeiből. A PATA Yamaha csapatfőnöke, Paul Denning szerint az utóbbi versenyek is kiválóan mutatják, hogy motorosuk mennyit is fejlődött igen rövid időn belül. „Az eredmények felülmúlják a várakozásainkat. Rettentően örülök a csapat, a motorunk és leginkább Toprak fejlődésének. A szezon kezdete óta kiegyensúlyozottan erősek vagyunk. Négy helyszín, mely összesen 12 futam, ebből kilenc szárazon, ő pedig ezek mindegyikén dobogóra állt. Emellett az elmúlt hat versenyből ötször mentünk slick gumikon, melyeken legyőzte Rea-t. Nem is lehetnék boldogabb a megbízhatóságot illetően legyen szó versenyzőről és csapatról. Minden összeállt. Rengeteg futam van még hátra, de ettől függetlenül jó, hogy már a szezon korai szakaszában ilyen kiváló helyzetben vagyunk.” – mondta Denning, aki ugyanakkor hozzátette, hogy koránt sem véletlen, hogy ennyire ütőképes párost alkot a Yamaha és Razgatligolu, hiszen a motort a török versenyzőnek készítették.
 
Razgatligolu (54) mindössze két ponttal ugyan, de vezeti a tabellát Rea (1) előtt
 
„Bizonyos mértékben Toprakra lett fejlesztve a motor, az ő erősségei köré. Így méginkább ki tudja aknázni azokat az előnyöket, amelyet láttunk nála, mint a kanyarbejáratok és a féktávok. A motor is gyorsabb, ami sosem gond, hiszen egy jó köridőt úgy nehezebb összehozni, ha az egyenesekben túl sokat veszítesz. Néhány apró részlet továbbá segített számára a kiegyensúlyozott teljesítményben is fejlődni. Fizikálisan fittebb, mint egy évvel ezelőtt, mentálisan jóval tapasztaltabb, sokkal felkészültebb, a magabiztossága pedig szintén megvan.” – méltatta csapatfőnöke a 25 éves versenyzőt. Egy hasonló értékelő interjú keretein belül megszólalt a címvédő alakulatának csapatfőnöke, Guim Roda is, aki szerint egy igen kiélezett bajnokságnak vagyunk a szemtanúi. „A pályán látható kihívások izgalmasak, azt pedig majd meglátjuk mi történik a következő fordulók alkalmával. Jól ismerjük Razgatlioglut, tudjuk, hogy honnan jött, a Yamahával pedig kiválóan szerepel. Ez a második éve az R1-esen, így a motort már jobban ismeri. Toprak erős, azonban láthattuk, hogy vannak gyengeségei, mint például a vizes pálya. A célunk az, hogy a bajnokságot folytatva támadjuk őt és kiaknázzuk az összes lehetőségünket. Meggyőződésem, hogy Johnny a győzelemért akar harcolni Assenben. Kár a legutóbbi futamért Doningtonban, akkor bukott, azonban a világbajnokság nyitott, Hollandiát illetően pedig magabiztosak vagyunk.”

Fotó: World Superbike Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast