TCR

Borkovicot verekedés miatt kizárták a monzai futamokról (videó!)

A TCR Európa-kupa vasárnapi futamán kieső szerb vitája a bajnoki éllovas alakulatával tettlegességig fajult Monzában, s akár hat hónapos felfüggesztés is várhat rá.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A TouringCarTimes.com tette közzé azt a videót, amelyen az látszik, hogy Dusan Borkovic heves vitába keveredik az összetettet vezető Mikel Azcona csapatával, a PCR Sporttal, és legalább egyszer megüti a pilóta nagybátyját. Az említett szaklap és a TouringCars.net hírportál értesülései alapján próbáljuk meg összerakni, mi is történt pontosan: úgy tudni, Borkovic eredetileg Benjamin Lessennes istállójához ment át megvitatni az incidenst, amely után defekt miatt a szerb kiállni kényszerült.
 
Ekkor bukkanhattak fel Azconáék, akik pedig egy másik affért kértek volna számon a tabellán a harmadik helyre visszacsúszó Borkovicon, aki azonban ezen a ponton elveszítette az önuralmát. A felügyelők vizsgálni kezdték az ügyet – viszont állítólag maga a versenyző elhagyta a helyszínt, így menedzsere és terhes felesége mehet fel a versenyirányításhoz helyette –, de az olaszországi törvények alapján akár hat hónapra be is vonhatják a versenyzői licencét a szerbnek egy esetleges rendőri vizsgálat folyományaként, a hírek szerint ugyanis Azcona nagybátyjának orra el is tört az ütés következtében.

FRISSÍTÉS: Borkovicot a lent látható verekedés miatt kizárták a teljes monzai hétvégéről. A Target Competition pilótája ezzel tíz pontot veszített (szombati helyezése nyomán), hátránya így harminc egység Azconával szemben a barcelonai évadzáró előtt.
 

Fotó: TCR Media


Hozzászólások