Superbike

Bojkott Argentínában, Bautista-győzelem az első futamon

Izgalmakban nem, döbbenetben annál inkább bővelkedett a Superbike-vb első futama Argentínában: a pálya állapota miatt több versenyző is bojkottálta a versenyt, ennek ellenére Bautista megérdemelt győzelmet aratott Rea előtt.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Mindössze 18 versenyző állt fel az első futam rajtrácsára, miután Loris Baz a Supepole-on elszenvedett bukása miatt nem kapott engedélyt az orvosoktól a versenyben való részvételre. A Yamaha versenyzője erős zúzódást szenvedett a jobb karján,  a holnap reggeli bemelegítő edzés előtt újra megvizsgálják.

A start előtt azonban ,,újabb" meglepetéssel szembesülhettünk: a GRT Yamaha csapata (Melandri és Cortese), a Moriwaki Althea Honda Team (Kiyonari és Camier), és a Ducati két versenyzője, Chaz Davies és Eugene Laverty egész egyszerűen bojkottálták a futamot, és nem álltak rajthoz! Információk szerint a pálya állapota miatt nem méretették meg magukat, így mindössze 12 versenyzővel vette kezdetét az argentin hétvége.

A rajtnál Bautista megőrizte az első helyét, őt Rea, van der Mark, és Razgatlioglu követte, akik el is húztak kicsit a mezőnytől. Bautista és Rea sokáig fej-fej mellett haladt, Razgatlioglu pedig megelőzte van der Markot. A verseny felénél Bautista, Rea, Razgatlioglu, van der Mark, Lowes, és Haslam volt az első hat sorrendje, Tom Sykes pedig a hetedik helyre kapaszkodott fel a 13. helyről rajtolva.

Sok akciót nem láthatott az argentin közönség, akiknek egyedüli örömük honfitársukban lehetett: a hazai pályán versenyző Leandro Mercado már pontszerző helyeken motorozott hét körrel a leintés előtt, bár tudjuk, a sok "távolmaradó" miatt nem volt nehéz dolga.

Négy körrel a leintés előtt Alex Lowes zárkózott fel van der Mark-ra, de megelőzni végül nem tudta a hollandot, a sorrend pedig már nem is változott a leintésig: Bautista Portimao után újra győzni tudott, Rea megelégedett a második hellyel, Razgatlioglu pedig a dobogó alsó fokára állhatott egy olyan versenyen, ami nem a futam alatt történt akciók miatt marad majd az emlékezetünkben...

Folytatás holnap, a Superpole-futammal, 18:00-kor.

Az első futam végeredménye:
1. BAUTISTA Alvaro  Ducati Panigale V4 R   
2. REA Jonathan  Kawasaki ZX-10RR  1.562 
3. RAZGATLIOGLU Toprak  Kawasaki ZX-10RR  3.327 
4. VAN DER MARK Michael  Yamaha YZF R1  16.996 
5. LOWES Alex  Yamaha YZF R1  22.535 
6. HASLAM Leon  Kawasaki ZX-10RR  25.840 
7. SYKES Tom  BMW S1000 RR  31.928 
8. TORRES Jordi  Kawasaki ZX-10RR  41.819 
9. MERCADO Leandro  Kawasaki ZX-10RR  46.835 
10. DELBIANCO Alessandro  Honda CBR1000RR   
11. REITERBERGER Markus  BMW S1000 RR   
12. RINALDI Michael Ruben  Ducati Panigale V4 R   
  LAVERTY Eugene  Ducati Panigale V4 R   
  MELANDRI Marco  Yamaha YZF R1   
  KIYONARI Ryuichi  Honda CBR1000RR   
  CORTESE Sandro  Yamaha YZF R1   
  DAVIES Chaz  Ducati Panigale V4 R   
  CAMIER Leon  Honda CBR1000RR   

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások