WTCR

Björk szerezte meg a pole-t Zandvoortban, Michelisz a 13., Tassi 22.

Thed Björk vezetésével kisajátították maguknak az első két sort a kínai márka versenyzői, miközben a magyar versenyzők az utolsó percekben belengetett piros zászló miatt nem tudtak újabb mért kört autózni.
Borús időben kezdődött meg a túraautó-világkupa szombati programja Zandvoortban, méghozzá az első időmérő edzéssel. A fél órás kvalifikáció során először Gabriele Tarquini autózott mért kört, ám pár pillanat múlva Andy Priaulx több, mint másfél másodperccel átvette az olasztól a vezetést, és vele együtt a másik három Lynk & Co is feljött a legjobb helyekre. Nagyjából negyed órával a vége előtt teljes pályás sárga zászlót kellett belengetni, mert az egyik versenyző arrébb tolta az egyik gumibálát, de a problémát másfél perc alatt orvosolták is.

A pálya első áldozata Augusto Farfus volt, aki túlerőltetett egy féktávot és a falban találta magát, de szerencsére ki tudott evickélni a bajból és visszatért a bokszutcába. Nem mondhatta viszont el magáról ezt Tiago Monteiro, aki magypm agresszívan ment rá az egyik kerékvetőre, és emiatt elásta magát a kavicságyban.  Pár pillanat múlva jött a piros zászló, így Michelisz Norbert sajnos nem tudott már újabb mért kört autózni.

Az időmérő edzést az utolsó percekben legjobbnak bizonyuló Thed Björk nyerte, Yvan Muller, Priaulx és Ehrlacher előtt, szóval teljes volt a kínai márka tarolása. A legjobb 10-be Mikel Azcona, Benjamin Leuchter, Johan Kristofferson, Daniel Haglöf, Jean-Karl Vernay, és Mehdi Bennani fértek be. Michelisz a 13., Tassi Attila pedig a 22. helyen zárta a szombati időmérőt.

Az első időmérő edzés végeredménye: Fotó: WTCR Media


Hozzászólások