Moto2

Binder volt a leggyorsabb, Bagnaia Oliveira előtt

Bár a KTM zárta az élen az Ausztrál Nagydíj első napját, mégsem lehetnek teljesen boldogok, vb-aspiráns versenyzőjük ugyanis mindkét szabadedzésen kikapott olasz ellenfelétől.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A csúszás miatt mindkét Moto2-es szabadedzést negyvenpercesre rövidítették a Phillip Island-i hétvége pénteki napján. Az első tréningen Marcel Schrötter volt a leggyorsabb, megelőzve Brad Bindert és Mattia Pasinit, valamint a vb-címért küzdő Francesco Bagnaiát és Miguel Oliveirát. Többen is buktak a gyakorlás során – amelynek utolsó percében némi eső is megérkezett a pályára –, ám kétségkívül Remy Gardner produkálta a legnagyobb és leglátványosabb highside esést.
 
A második edzésen Iker Lecouna mutatott be egy nagy tempójú kicsúszást az 1-es kanyarban – pedig amúgy nem ment rosszul, hiszen ekkor a második helyen állt Binder mögött. A KTM dél-afrikai motorosa meg is őrizte a vezetést a leintésig, mögé Schrötter zárkózott vissza másodiknak. A két világbajnoki esélyes közül ismét Bagnaia zárt előrébb: a Sky Racing VR46 versenyzője újfent negyedik lett, de csak két századdal múlta felül portugál üldözőjét.
 
A pénteki két szabadedzés összesített eredményei:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások