Moto2

Binder fél másodperces fórral zárta a pénteket

A KTM-es dél-afrikai bizonyult a leggyorsabbnak a Valenciai Nagydíj első napján, de remekelt az MV Agusta-vázas Stefano Manzi is. A világbajnok Alex Marquez a top 10-en kívül.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Kisebb meglepetéssel indult a Moto2-esek idényzáró hétvégéje Valenciában: az első szabadedzésen az MV Agusta-vázas motoron ülő Stefano Manzi érte el a legjobb köridőt. Mögötte az összetettbeli ezüstéremért harcoló Brad Binder és Thomas Lüthi következett, miközben a vb-címét már Sepangban bebiztosító Alex Marquez tizedik hellyel indította a napot.
 
A délutáni negyvenperces edzésen aztán Binder ragadta magához az irányítást, ráadásul a dél-afrikai bő fél másodpercet osztott ki a komplett mezőnyben. Augusto Fernandez lett a második, az év újonca címre esélyes Fabio di Giannantonio pedig a harmadik, megelőzve Sam Lowest és Manzit. Lüthi ezúttal kilencedik, Marquez pedig csak 13. lett – viszont még ez is Q2-t érhet számára pillanatnyilag.
 
A pénteki edzések összesített eredményei:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások