MotoGP

Biaggi is az Aprilia listáján a sepangi tesztre

Sajtóhírek szerint a visszavonult legenda is szóba jöhet mint Andrea Iannone potenciális helyettese a február elején sorra kerülő első holtszezoni teszten.
Andrea Iannone doppingügyére december közepén derült fény: a Malajziai Nagydíj hétvégéjét adott mintájában találtak tiltott szert. Az olasz motoros B próbát kért, amelyet a múlt héten elvégeztek, s bár erről még hivatalos megerősítés nem érkezett, megbízható olasz lapértesülések szerint az is pozitívnak bizonyult.

Noha az ügyvéd elmondása szerint igen kis mennyiségben mutatták ki a szert, azaz erre alapozhatják majd a fellebbezést, az ügynek aligha lesz megoldása február elejéig, így az szinte biztos, hogy Iannonének ki kell hagynia a sepangi tesztet, de elképzelhető, hogy a katarit is, ha pedig tényleg vétkesnek találják, akkor négyéves eltiltást kap.

Ez azt jelenti, hogy az Apriliának legalább a malajziai gyakorlásra helyettest kell találnia. A legfőbb esélyes Bradley Smith, aki akár a versenyszezonra is átveheti Iannone helyét. Ám éppen ezért a hírek szerint a noale-i gyártó szeretné, ha Aleix Espargaro és a brit mellett lenne még egy tesztelőjük Sepangban – főleg annak fényében, hogy egy teljesen átalakított, vadonatúj motorral készülnek.

És akkor itt jön a szenzáció, ugyanis olasz lapok és a Crash.net is úgy értesült, hogy Max Biaggi is rajta van a csapat listáján! Biaggi a legnagyobb sikereit – hatból öt vb-címet – Apriliával érte el, s jelenleg is a márka nagyköveteként tevékenykedik, viszont 2017-es Supermoto-balesete óta csak elvétve ült motoron – igaz, épp a mostani év elején körözött Sepangban az Aprilia egyik új motorjával.

Az istálló egyik tagja a Crash.net szaklapnak megerősítette, hogy Biaggi valóban az egyik jelölt a háromból: a másik kettő az Avintia Ducatitól kiebrudalt Karel Abraham, valamint a korábban a Superbike-vb-n Apriliával versenyző Lorenzo Savadori (igaz, ő idén már a Pedercini Kawasaki színeit fogja erősíteni a WSBK-n).

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások