F1

Bemutatta 2019-es autóját a címvédő Mercedes

Bár az előző napokban rejtélyes fotórészleteket közölt a zsinórban öt vb-címet szerző istálló, végül az azokon látható álcafestésből nem lett semmi: még az eddiginél ezüstösebb lett Lewis Hamilton és Valtteri Bottas autója.
A szerdai az autóbemutatók hetének legsűrűbb napja, hiszen három csapat is lerántja a leplet 2019-es versenygépéről és annak festéséről. Elsőként a Mercedes villantott: a Silverstone-ban shakedown-t is tartó gárda az előző néhány napban több rejtélyes fotórészletet is közzétett, ám az azok alapján felsejlő álcafestés végül nem köszönt vissza a ma közzétett képeken.
 
Az ezüst ugyanis az eddiginél is dominánsabb a hivatalosan Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+ névre hallgató gépen, ezzel párhuzamosan kevesebb lett a Petronas-türkiz, míg az autó hátsó részén új elemként megjelent egyfajta mintázat is. Persze nem csak a festés változott, hiszen az új szabályoknak megfelelően át kellett alakítani többek között az első szárnyat is: Toto Wolff csapatfőnök szerint gyakorlatilag a nulláról kellett kezdeniük a tervezést, ráadásul teljesen új erőforrással is készültek az új évadra.
 
A Mercedes célja egyértelmű az előttünk álló szezonra: ismét behúzni mindkét világbajnoki címet. Ha ez sikerülne nekik, azzal a Formula-1 történetében elsőként tudnának zsinórban hatszor duplázni. A W10-est továbbra is az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton és a tavalyi gyenge szezonja után nagy nyomás alatt versenyző Valtteri Bottas fogja vezetni. Íme, néhány fotó a 2019-es autóról:

Fotó: Mercedes


Hozzászólások