F1

Bemutatkozott az F1 „új” csapata: itt a SportPesa Racing Point F1 Team!

Itthoni idő szerint szerda délután Torontóban tartotta hivatalos bemutatóját a Force Indiából átalakuló alakulat, amely új néven, új szponzorral és részben új festéssel vág neki a 2019-es szezonnak.
A Mercedes és a Red Bull silverstone-i bemutatói után Toronto felé fordult a világ Formula-1-es rajongóinak figyelme, magyar idő szerint szerda kora délután ugyanis ott tartotta hivatalos prezentációját a Racing Point. Az már rögtön az esemény kiderült, hogy nem ez lesz a Force Indiából a tavaly nyári csődeljárás, majd tulajdonosváltás után átalakuló istálló neve, a SportPesa ugyanis névadó szponzorként csatlakozott a középmezőny meghatározó gárdájához, így a hivatalos elnevezés SportPesa Racing Point F1 Team lett.
 
A festés is változott, ám csak részben, ugyanis a BWT is maradt támogatóként, ennek köszönhetően pedig továbbra is a rózsaszín a domináns szín a dizájnban, ehhez azonban a korábbinál jóval több kék társult elsősorban a szárnyakon és a motorborításon. A SportPesa Racing Point emellett új felállással is vág neki a 2019-es idénynek: Sergio Perez maradt az alakulatnál, mellé viszont a Williamsnél két évet eltöltő Lance Stroll érkezett, ami azok után aligha okozott meglepetést, hogy az apja, Lawrence Stroll nevével fémjelzett konzorcium vásárolta fel a csapatot. Íme, néhány fotó az új autóról:

Fotó: Racing Point


Hozzászólások