WTCR

Bejelentették az első cuprás versenyzőt a WTCR-ben

Biztossá vált, hogy legalább hét márka részt fog venni a Túraautó-világkupa második szezonjában is: a két Audit is indító Comtoyou Racing és a velük hosszabbító Aurélien Panis révén már 22 induló neve ismert.
Egyre inkább formát ölt a WTCR 2019-es mezőnye: a Hyundai, a Lynk & Co, a Volkswagen, az Audi és az Alfa Romeo már teljes felállását bejelentette – igaz, előbbi három márka azt még nem árulta el, milyen párosokra osztják fel versenyzőiket –, míg a Hondánál a négyből már három pilóta neve ismert. Így a tavaly résztvevő márkák közül a Cupra és a Peugeot még adós volt azzal, hogy bármilyen részletet eláruljon az idei terveiről, szerdán azonban a SEAT sportmárkája kapcsán legalább egy részlet eldőlt.

A Comtoyou Racing ugyanis megerősítette, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően nemcsak két Audit fog indítani, hanem két Cuprát is: erre a szabályok természetesen lehetőséget adnak, s várható is volt, hogy a tavaly négy autóval szereplő, s ezt a számot 2019-re is megtartani igyekvő alakulat két különálló projekttel fog szerepelni a Túraautó-világkupában. Ezzel viszont az is eldőlt, hogy vagy a Campos Racing, vagy a Zengő Motorsport idén már nem lesz a Cupra partnere, hiszen egy márka legfeljebb négy autóval képviseltetheti magát a rajtrácson.

A Comtoyou az egyik versenyzőjétt is bejelentette: Aurélien Panis, aki annak idején még a Zengő Motorsporttal debütált a WTCC-ben, már tavaly is a belga alakulat színeit képviselte, így a csapat nem, csak a Cupra TCR lesz újdonság számára, de így is önbizalommal telve várja az évadkezdést:

„Tavaly láthattuk Pepe Oriola és a többi pilóta teljesítménye alapján, hogy az autó minden pályán nagyon gyors” – idézi a francia szavait a WTCR közleménye. „Emiatt rendkívül magabiztos vagyok, és nagyon örülök, hogy a Cuprával dolgozhatok és a Comtoyou Racinggel folytathatom. Az előző szezont nem volt egyszerű a nulláról kezdeni, de rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, és a végére már a tempóm is feljavult, a top 10-ben és olykor az első ötben harcoltunk. A második évre a célom, hogy a legjobb pilóták ellen csatázhassak és felállhassak a dobogóra. Nagyon boldog vagyok, hogy zsinórban a második idényt tölthetem a WTCR-ben: nagyon fontos a folytonosság, és olyan helyzetben vagyok, hogy kihasználhassam az előző hónapok munkájának és fejlődésének eredményeit.”

Panis leigazolásával immáron 22 induló neve vált hivatalosan is ismertté a WTCR április elején induló második szezonjára – mutatjuk a mezőny jelenlegi állását márkánkénti, és ahol lehet, csapatonkénti bontásban:

Hyundai: Gabriele Tarquini, Michelisz Norbert, Augusto Farfus, Nicky Catsburg
Lynk & Co: Yvan Muller, Thed Björk, Andy Priaulx, Yann Ehrlacher
SLR Volkswagen: Rob Huff, Mehdi Bennani, Johann Kristoffersson, Benjamin Leuchter
Team Mulsanne Alfa Romeo: Kevin Ceccon, Ma Qing-Hua
All-Inkl.com Münnich Motorsport Honda: Esteban Guerrieri, Nestor Girolami
??? Honda: Tiago Monteiro, ???
Leopard Racing Audi: Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden
Comtoyou Audi: Frederic Vervisch, Niels Langeveld
Comtoyou Cupra: Aurélien Panis, ???

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások