F1

Bejelentette 2020-as felállását a Red Bull és a Toro Rosso

Eddig sejthető volt, most pedig az energiaitalosok hivatalosan is megerősítették, hogy az idei szezon közepén előléptetett Alexander Albon marad Max Verstappen csapattársa jövőre is, míg a kiscsapat is megtartja a Pierre Gasly, Danyiil Kvjat párost.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A Red Bull a Max Verstappen, Pierre Gasly duóval vágott neki a 2019-es Formula-1-es idénynek, ám a francia harmatos teljesítménye miatt a nyári szünetben az energiaitalosok előléptették a száguldó cirkuszban idén debütáló Alexander Albont. A brit-thai pilóta pedig nem vallott szégyent: eddigi hét futamán egyaránt az első hatban ért célba, kiegyensúlyozott produkciója alapján pedig nem is volt kérdés, hogy az anyacsapat 2020-ra is megtartja őt. Kedden a hivatalos bejelentés is megtörtént, így jövőre is Albon lesz Verstappen csapattársa a Red Bullnál.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy jövőre is Maxszal alkothatok egy csapatot, és tudom, mennyire szerencsés vagyok, hogy megkapom ezt a lehetőséget” – idézi Albont a csapat közleménye. „Nagyon hálás vagyok, hogy a Red Bull bízik bennem és az eredményeimben, amelyeket a csapathoz csatlakozásom óta értem el, és nagy dolog, hogy jövőre is megtarthatom az ülésemet. Hihetetlen évem van, és már az is óriási lépést jelentett, amikor a szezon közben érkezett a hívás, és a most szerzett tudást és tapasztalatot kihasználva igyekszem 2020-ban javulni és az élen harcolni.”

A Red Bull Racinggel párhuzamosan bejelentést tett a kiscsapat is, s egyáltalán nem meglepő módon ők sem változtatnak, így jövőre is a Danyiil Kvjat, Pierre Gasly duó fog vezetni a Toro Rossónál. Esetükben inkább az a kérdés, hogy pontosan mi lesz a neve az istállónak, hiszen sajtóhírek szerint elfogadták az átnevezési kérelmüket, így 2020-ban már Alpha Tauri néven állhatnak rajthoz az F1-ben – igaz, erről hivatalos megerősítés még nem érkezett. Mindenesetre a Red Bull két csapatának bejelentésével egyetlen kiadó ülés maradt a jövő évi rajtrácson, ám szinte biztos, hogy a távozó Robert Kubica ülését Nicholas Latifi foglalhatja el a Williamsnél.

Fotó: Red Bull Content Pool


Hozzászólások