Superbike

Bautista reméli, Phillip Islanden tovább tanulmányozhatja Rea-t

Erre ugyanis a portimaói teszten csak mérsékelten volt lehetősége, a négyszeres világbajnok ugyanis rendre elvette a gázt, amikor összetalálkoztak a pályán.
Kétségkívül Alvaro Bautista bemutatkozását övezi majd a legnagyobb figyelem az „újoncok” közül a Superbike-világbajnokság jövő hétvégi idénynyitóján: sokan azt várják a MotoGP-ből érkező spanyoltól, hogy ő lesz az, aki megszakíthatja Jonathan Rea és a Kawasaki négy éve tartó dominanciáját, a ducatis azonban már korábban elmondta, hogy az új kategória és a bolognaiak új motorja miatt nem lesz ez olyan egyszerű.
 
Mindenesetre Bautista szavaiból az is kiderül, hogy számára is Rea jelenti a mércét: elmondása szerint a Phillip Island-i hét eleji teszten szeretné alaposabban megfigyelni a négyszeres világbajnok britet. „Sajnos nem sokat tudtam Rea-t és a Kawasakit tanulmányozni Portimaóban, mert csak néhányszor találkoztam vele a pályán, és mindkét alkalommal elvette a gázt. Talán azért tette ezt, nehogy esélyem legyen kifigyelni a motorozási stílusát vagy azt, hogyan működik a 2019-es Kawasaki. Mindenesetre remélem, hogy Ausztráliában lehetőségem lesz alaposabban tanulmányozni mindezt.”
 
A ducatis spanyol számára az mindenképp előnyt jelenthet, hogy olyan pályán kell debütálnia a Superbike-ban, amelyet a MotoGP-ből kiválóan ismer, ráadásul kiváló eredményei is vannak onnan: 2018-ban például Jorge Lorenzót helyettesítette az olaszok gyári csapatában, s kis híján dobogóra állhatott. „Jó eredményeim vannak onnan, tavaly pedig remekül szerepelt ott a Ducati MotoGP-gépével. Legalább ez a kezemre játszhat” – fogalmazott Bautista.
 
Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások