Superbike

Bautista: „Örültem, hogy nem estem el”

Noha a végén ismét fölényes győzelmet aratott – sorrendben negyedszer – a Superbike világbajnokság burirami első futamán Alvaro Bautista (Ducati), ám volt egy pillanat, amikor nagyot csatázva bizony összeért a motorja a négyszeres világbajnok Jonathan Rea Kawasakijával. A spanyol szerint nem hiányzott sok a bukásához.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Úgy tűnik, most már egészen biztosak lehetünk abban, hogy idén hatalmas csata lesz majd a Superbike kategória világbajnoki címéért, a zsinórban négyszeres világbajnok Jonathan Rea és Alvaro Bautista között. Mindenesetre az idei szezon eddig minden kétséget kizáróan a MotoGP-ből érkező spanyolról szól, hiszen a Ducati nyergében idén valamennyi futamot behúzta Rea előtt. Úgy tűnik, a Kawasaki klasszisának valamit gyorsan ki kell találnia, ha méltó vetélytársa akar lenni Bautistának.

Mindenesetre a szombati futamon már érződött, hogy a négyszeres világbajnok képes lehet felzárkózni a Ducati motorosára, és a verseny több mint feléig komoly csatára kényszerítette a spanyolt. Sőt, az egyik kanyarban össze is értek, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy a vetélytársának egyébként szabályosan beszúró brit ki ne lökje Bautistát.

„Túl későn fékeztem az adott kanyar előtt, és ezért sokat veszítettem a kigyorsításnál. A normál versenyvonalon haladtam, amikor beszúrt nekem úgy, hogy egyáltalán nem volt neki ott hely. Belépett minden mindegy alapon, és bizony el is találta a motoromat. Ott akkor azonnal az ugrott be nekem, hogy ez normális? Agresszív volt, talán túlzottan is, nagy szerencsém volt, örültem, hogy nem estem el” – nyilatkozta a speedweek.com kérdésére az immár négyszeres futamgyőztes spanyol.

Rea szerint a manővere abszolút megszokott a motorversenyeken, nem is érdemel szót az egész.

„Számomra teljesen normális, ha valaki előttem hibázik, akkor megpróbálom megelőzni. Bementem mellé, volt helyem, ráadásul nem a semmiből érkeztem, hiszen csatáztunk egymással. természetesen nem akartam meglökni, de összeértünk. Szót sem érdemel az egész” – közölte Rea.

Egy biztos, a kemény küzdelem megkezdődött kettejük között, vélhetően lassan már a vetélytársának tartja majd Bautistát a négyszeres világbajnok.

Fotó: Worldsbk.com


Hozzászólások