Superbike

Bautista: „Ez egyszerűen hihetetlen!”

Ilyen az, amikor egy kiváló motor – az új Ducati Panigale V4R – és egy ragyogó versenyző – Alvaro Bautista – egy olyan csomagot alkot, ami egyelőre legyőzhetetlennek tűnik a 2019-es Superbike-világbajnokságon.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Az, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezik Alvaro Bautista, azt a motorsportot kedvelők régóta tudják, ám most már a Ducati is pontosan érzi, drágakövet talált. Olyat, aki képes arra, amire nagyon régen nem volt képes más az olasz motorral: versenyeket nyerni. A 34 éves spanyol a MotoGP-ből érkezve ráült egy technikai csodára, az új Ducati Panigale V4R-re, és megtett azt, amire a többi ducatis egyszerűen nem képes. Nemcsak kezelni tudja a motort, hanem eddig hat futamból hatot nyert meg, ráadásul olyan fölénnyel, hogy az már szinte megalázó a mezőnyre nézve. Új királya van a Superbike-nak?

„Ez egyszerűen hihetetlen. Nagyon fontos volt ez a hétvége a számunkra, hiszen mind a motornak, mind pedig nekem új volt a burirami pálya, ahol szinte mindent a nulláról kellett elkezdenünk. Ugyanolyan szerencsénk volt, mint Ausztráliában, hiszen két, teljesen más karakterisztikájú aszfaltcsíkon kezdettől fogva beletaláltunk szinte mindenbe, és csak apró javításokat kellett eszközölni a motoron az első szabadedzéstől kezdve. Minden edzést és versenyt sikerült dominálnunk, ami nemcsak azt jelenti, hogy van egy nagyon jó alapcsomagunk, hanem azt is, versenyképesek vagyunk. Ráadásul mindezt ott tettük meg a mostani hétvégén, ahol korábban abszolút a Kawasaki volt az úr” – jelentette ki Bautista.

A spanyol elárulta, az újabb triplázás nem ment olyan könnyen, amint azt kívülről látták a szurkolók.

„Mivel szombaton fékproblémáim akadtak a versenyen, így vasárnap reggelre drasztikusan változtattunk néhány dolgon, amitől javulást reméltünk. Ám a warm up alatt továbbra is gondjaim voltak a fékkel, így aztán úgy döntöttünk, visszamegyünk a szombati beállításokhoz. Ezzel sikerült a problémán úrrá lennünk, és a vasárnapi teljesítményünk már hibátlan volt” – mondta a vb-pontversenyben a négyszeres világbajnok, idén hatszoros második brit Jonathan Rea előtt már 26 pontos előnnyel vezető spanyol.

Fotó: worldsbk.com


Hozzászólások