Superbike

Bautista bukott, Van der Mark idei első győzelmét aratta (videók!)

Először nullázott a WSBK-ban a Ducati vb-éllovas spanyolja, aki a második kör elején az élről csúszott ki. Jonathan Rea így sem tudta ezt maximálisan kihasználni, a Yamaha hollandja ugyanis behúzta előtte a győzelmet a piros zászlóval leintett versenyen.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A sprintversenyen aratott győzelmének köszönhetően Alvaro Bautista indulhatott a pole-ból a Superbike-vb második jerezi futamán, s bár a start után Marco Melandri tört az élre, a spanyol hamar visszavette a vezetést. Aztán viszont a második kör elején, a célegyenes végén elcsúszott a ducatis: Bautista idén először bukott futamon, s ezzel első alkalommal nullázott az eddig rendre dobogóra álló vb-éllovas!

Ezzel Jonathan Rea örökölte meg az első pozíciót, Michael van der Mark azonban egyetlen állva maradt Pata Yamahaként – Alex Lowes már az első körben kiesett – szorosan ott loholt a sarkában. Mögöttük Toprak Razgatlioglu, Chaz Davies és Melandri sem volt messze – egészen addig, amíg az olasz yamahás egy optimista előzési kísérleténél össze nem ért a ducatis brittel, ami mindkettejük bukásához vezetett (az incidenst vizsgálni is fogják a felügyelők).

Ezzel előbb háromfőssé olvadt az élboly, aztán viszont Van der Mark és Rea hamar lerázta magáról Razgatlioglut. Ráadásul tizedről tizedre a holland is ellépett a címvédőtől, így Van der Mark és a Yamaha is idei első sikerét aratta a végül Ryuichi Kiyonari bukása miatt piros zászlóval leintett viadalon. Rea és Razgatlioglu állhatott még dobogóra, a negyedik pozícióért zajló harcból Michael Ruben Rinaldi került ki győztesen Leon Haslamet, Sandro Cortesét, Tom Sykest és Jordi Torrest megelőzve, míg a top 10-et a visszatérő Ten Kate színeiben induló Loris Baz és a helyettesként szereplő Tommy Bridewell tette teljessé.
 
A 2. futam végeredménye:
1.  VAN DER MARK Michael Yamaha YZF R1  
2.  REA Jonathan Kawasaki ZX-10RR 2.931
3.  RAZGATLIOGLU Toprak Kawasaki ZX-10RR 8.201
4.  RINALDI Michael Ruben Ducati Panigale V4 R 13.483
5.  HASLAM Leon Kawasaki ZX-10RR 13.698
6.  CORTESE Sandro Yamaha YZF R1 14.339
7.  SYKES Tom BMW S1000 RR 15.113
8.  TORRES Jordi Kawasaki ZX-10RR 16.070
9.  BAZ Loris Yamaha YZF R1 20.778
10.  BRIDEWELL Thomas Ducati Panigale V4 R 23.381
11.  MERCADO Leandro Kawasaki ZX-10RR 25.014
12.  REITERBERGER Markus BMW S1000 RR 29.328
13.  TAKAHASHI Yuki Honda CBR1000RR 29.923
14.  LOWES Alex Yamaha YZF R1 2 kör
Nem értékelték:    
   BAUTISTA Alvaro Ducati Panigale V4 R  
Kiesett:    
   KIYONARI Ryuichi Honda CBR1000RR  
   DELBIANCO Alessandro Honda CBR1000RR  
   MELANDRI Marco Yamaha YZF R1  
   DAVIES Chaz Ducati Panigale V4 R  
 
Fotó: Yamaha Racing
 
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások