MotoGP

Bagnaia: „Ott fejlődött a Ducati, ahol tavaly küszködtem”

A fiatal olasz versenyző arról számolt be, hogy az idei motor sokkal jobban fekszik a stílusához, mint a tavaly használt verzió. A GP20-assal jobb teljesítményt tud nyújtani, egyaránt gyorskörön és versenytempóban.
Francesco Bagnaia az előző szezonban lépett fel a királykategóriába, miután 2018-ban megnyerte a Moto2-es világbajnokságot. A tavalyi téli teszteken még jól szerepelt, Sepangban az összesített második legjobb időt érte el, ám ezt a szereplést nem tudta átmenteni a szezonra, és a versenyek nagy részén elmaradt ducatis márkatársaitól. Tavaly még a GP18-at használta, de idéntől ő is megkapja a legújabb specifikációjú Ducatit a két gyári versenyző és pramacos csapattársa, Jack Miller mellett. Bagnaia sepangi teszt utáni szavait a Crash.net idézi:

„Tetszik az idei motor, mert a Ducatinak sikerült azokon a pontokon fejlődnie, ahol tavaly szenvedtem. A fékezésnél erősebb vagyok, mint tavaly, a féktávokon rengeteg időt veszítettem. Még egy dolog, ami nagyon tetszik, hogy a motor jobban fordul, és ez egy olyan szempont, amit már régóta el akartak érni. Örülök, hogy ezt a motort vezethetem, igyekszem megtalálni a jó beállításokat és az alapokat a következő tesztre.”

A fiatal olasz versenyző a sepangi gyakorlás utolsó napját a negyedik helyen fejezte be, mindössze 0,153 másodperccel lemaradva Fabio Quartararótól. Emellett úgy érzi, még van, amin fejlődni kell, főleg a versenytempó tekintetében.

„Úgy gondolom, egy körön mindannyian nagyon gyorsak vagyunk és a gyorsköröket hamar összerakjuk, de amin javítani kell még, az a versenytempó. Ezt még tovább kell tanulnom és fejlődnöm kell rajta. A versenyszimulációm jó volt, de még ennél is gyorsabbnak kell lennem. Versenyhelyzetben szerintem gyorsabb lehetek majd, a kvalifikáción ha elérem a negyedik helyet, akkor bekerülhetek a legjobb tízbe, amivel elérném a célom, emellett pedig nagyon közel kerülhetek a többi Ducatihoz.”

Írta: Szokoli Csongor; Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások