MotoGP

Bagnaia: „Ez volt az első igazi nagydíjunk”

Az Osztrák Nagydíjon elért hetedik helyezése az eddigi legjobb eredménye a Pramac Racing újoncának: az olasz motoros a spielbergi jó teljesítmény okairól beszélt.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A téli tesztek után még úgy tűnhetett, Francesco Bagnaia lesz a legerősebb a MotoGP idei négy debütánsa közül, ehhez képest a Red Bull Ringre érkezve az utolsó helyen állt közülük a tabellán. Spielbergben azonban megrázta magát: az időmérőn az előkelő ötödik helyen végzett, majd ezt a futamon is egy hetedik pozícióra váltotta. A pramacos így értékelt a Motorsport.com hasábjain:
 
„Ez az év legjobb eredménye, most voltam legközelebb az élmezőnyhöz is, és szerintem ez a hétvége jelentheti a következő futamok alapját. Nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkával. Elégedettek is lehetünk, hiszen ez volt az első igazi nagydíjunk, ami összeállt, mert eddig minden hétvégén eltűntünk az első vagy a harmadik edzésen, de most végig kiegyensúlyozottabbak voltunk.”
 
A fiatal olasz bízik benne, hogy az osztrák futam fordulópontot jelenthet: „A szezon első felében rengeteg hullámhegyünk és hullámvölgyünk volt, rengeteg bukással, aztán a brnói első edzésen bemutatott esés után azt mondtuk, hogy nulláról, az első teszt alapbeállításaitól kezdjük elölről. Ebbe az irányba is haladtunk tovább, és szerintem nagyon jól és nyugodtabban dolgozunk, ez lehetett a kulcsa a mostani hétvégének.”
 
Bagnaia Moto2-es világbajnokként érkezett meg a királykategóriába, tavaly a címét Miguel Oliveira ellen szerezte, aki ugyancsak parádés versenyt produkált Spielbergben, hiszen épp korábbi riválisa mögött, a nyolcadik helyen végzett. Amikor Bagnaiát arról kérdezték, jó érzés volt-e újra a portugállal harcolni, így felelt: „Igen, jó érzés volt. Azt hittem, Petrucci van mögöttem, de amikor láttam, hogy Miguel az, azt gondoltam, hogy ha ismét legyőzöm, az még jobb lesz. Nagyon gyorsan érkezett meg rám, és próbáltam nem engedni, hogy megelőzzön. Jó kis csata volt.”

Fotó: Pramac Racing


Hozzászólások