E-sport MotoGP

Bagnaia: „Alex hibázott, és én is elkezdtem egyre többet rontani”

A fiatal olasz versenyző magabiztosan vezette a versenyt, ám amikor az őt üldöző Alex Marquez hibázott, ő is bizonytalanná vált az élen, és eldobta magától a győzelmet.
Francesco Bagnaia a vasárnapi harmadik virtuális versenyen nagyon erős tempót diktált és úgy tűnt második virtuális győzelmét szerezheti meg, azonban pár körrel a futam vége előtt nagy hibát követett el, aminek köszönhetően Maverick Vinales nyert, míg az olasz csak harmadikként ért célba. Bagnaia megosztotta véleményét a mostani futamról, szavait a Crash.Net idézi:

„Mint ahogy a verseny előtt is mondtam, nagyon fontos volt, hogy ne rontsak, de vétettem egy hibát. Első voltam Maverick és Alex (Marquez – a szerk.) előtt, akik igyekeztek felzárkózni, de Alex hibázott, és én is elkezdtem egyre többet rontani. Nem tudom miért. A 12-13. kanyar környékén hibáztam és rengeteg időt vesztettem. Ennek ellenére jó verseny volt, az előzőnél talán kevésbé izgalmas, de élveztem.”

A verseny után Alex Marquez is megszólalt, aki még a futam elején ütközött Bagnaiával, és a spanyol el is esett, de később is követett el hibákat, ami miatt nem tudott újabb versenyt nyerni: „Jót csatáztunk az első körben Peccóval, aztán összeértünk, és nem tudom miért, de elestem. Ezután igyekeztem ledolgozni a hátrányom, de újra hibáztam. Pecco egyszer esett el, Vinales kétszer. Nagyon sok bukás volt! Úgy látszik az első versenyünk, az új, 2020-as játékkal, sok hibát eredményezett. Az esések nélkül nyerhettem volna, de a második hely megfelelő, ezzel az élen vagyunk a pontversenyben, valamint élveztem a versenyt, és ez a legfontosabb. Élvezem, amikor a szurkolókat szórakoztatjuk, és jó, hogy tudunk viccelődni a többi versenyzővel. Legközelebb egy pozícióval előrébb szeretnék végezni!”

Jelenleg Bagnaia, Alex Marquez és Vinales azonos pontszámmal állnak a bajnokság élén.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások