F1

Az F1-es csapatok elfogadták a költségcsökkentő javaslatot

Az F1-es csapatok elfogadták az FIA új javaslatát, amivel a költségsapkában szereplő összeget tovább csökkentenék, valamint egyéb korlátozásokat vezetnének be az erősebb csapatok számára.
A Formula-1-ben szereplő csapatok pénteken, online szavazáson fogadták el az FIA szabálymódosító javaslatát, amellyel változtatnának az eredetileg meghatározott költségsapkán, valamint egy handicap rendszert is magába foglal az intézkedés, írja a Motorsport.com.

A költségsapka összege annyiban módosulna, hogy a 2019-ben meghatározott 175 millió dollárt 2021-re 145 millióra csökkentenék, majd 2022-ben 140 millió dollárra tovább csökkenne az összeg, az ezt követő években pedig 135 millió dollárral gazdálkodhatnának a csapatok.

A költségek csökkentése mellett szerepel még egy szabálymódosító javaslat, mely szerint a gyengébben szereplő csapatok több időt, a jobban szereplő csapatok pedig kevesebbet tölthetnének a szélcsatornában, valamint a CFD fejlesztésekkel, emellett pedig bevezetnék a nyílt forráskódú alkatrészeket, amelyek mindenki számára hozzáférhetők és felhasználhatók lennének.

A változtatásokat legjobban a Ferrari kritizálta, azonban az előbb felsorolt javaslatokra az olaszok is rábólintottak, így már csak a WMSC, azaz a Motorsport Világtanács jóváhagyására kell várni, ez azonban a következő napokban megtörténhet.

Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások