WTCR

Az Audi megerősítette: megszünteti a gyári támogatást a WTCR-ben

Néhány napja már egy elejtett nyilatkozatból megtudtuk, most pedig a márka hivatalosan is bejelentette, hogy 2020-tól nem támogatja a világkupás projektet – igaz, bíznak benne, hogy privát csapatok révén a modelljük marad a mezőnyben.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Mi is beszámoltunk róla néhány napja, hogy a WRT csapata bejelentette, hogy a szezon végén távoznak a Túraautó-világkupa mezőnyéből. Már akkor elkotyogta az alakulat vezetője, hogy a döntés hátterében az áll, hogy az Audi nem támogatja tovább a TCR-es projektet, most pedig ezt a német gyártó hivatalos közleményben is megerősítette, azaz 2020-tól tényleg nem lesz gyárilag támogatott audis projekt a WTCR-ben (bár hivatalosan gyári csapatok nem is indulhatnak, de például az Audi rendre gyári szerződéssel rendelkező pilótákat ültetett az istállóik autóiba).

„A WTCR egy nemzetközi sorozattá nőtte ki magát, mi pedig az első naptól kezdve a részesei voltunk. Tavaly óta összesen 25 dobogós helyezést, köztük hét győzelmet szereztünk” – mondta el Chris Reinke, az Audi Sport ügyfélversenyzésért felelős részlegének első embere, aki egyúttal az elmúlt két idényben velük szereplő pilótáknak is köszönetet mondani.

A gyári támogatás felfüggesztése – amelyre már korábban is következtethettünk abból, hogy az Audi nem épít új TCR-modellt a mostani kifutása után – ellenére sem biztos azonban, hogy jövőre nem lesz RS 3 LMS a világkupa rajtrácsán. Mert bár a WRT kiszáll, a Comtoyou Racing elképzelhető, hogy teljesen privát projektként tovább folytatja a szereplését a WTCR-ben – legalábbis Reinke szavai erre utalnak:

„Miután meghatároztuk előzetesen az irányokat a partnereinkkel 2020-ra, reméljük, az Audi RS 3 LMS-t jövőre is láthatjuk a WTCR-ben szerepelni. A belga Comtoyou Racing érdeklődik az iránt, hogy jövőre is rajthoz álljon a világkupában. Ennek mi is nagyon örülünk, és reméljük, Jean-Michel Baert és csapata elképzelései valósággá válnak.”

Nem az Audi az egyetlen márka, amely az előző hetekben bejelentette, hogy nem támogatja tovább gyárilag a TCR-es projektet: nemrég a Volkswagen az elektromos jövőre való koncentrálással indokolta ezt a lépést – igaz, ugyanúgy elképzelhető, hogy Golfot is láthatunk majd a 2020-as mezőnyben is.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások