Formula-E

Átigazolási hullám a Formula-E-ben, Sarrazin váltja Gutierrezt

Stephane Sarrazin helyettesíti Esteban Gutierrezt a Techeetah-nál a Formula-E hátralevő futamain, miután a mexikói csatlakozott az Indycar mezőnyéhez. A Venturi autóját Tom Dillmann fogja vezetni az évad további részében.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Esteban Gutierrez áprilisban ejtette meg debütálását a Formula-E-ben, amikor csatlakozott a Techeetah csapatához saját hazai futama, Mexikó előtt, azóta rajthoz állt Monacóban és Párizsban is. Gutierreznek sikerült pontokat szereznie az elektromos autók sorozatában, most azonban az Indycarba távozik. Megbízása hivatalosan egyelőre csak egy hétvégre szól, de valószínűsíthetően maradni fog a 2017-es idény hátralevő részére is.
 
A mexikói az Indy 500 edzésén megsérült Sebastien Bourdais helyét veszi át a Dale Coyne Racingnél és már a mostani hétvégén, Detroitban rajthoz áll. A Techeetah Stephane Sarrazint szerződtette Gutierrez helyére, aki eddig a Venturi alakulatát erősítette. Itt a francia pilóta ülését honfitársa, Tom Dillmann foglalja majd el, aki a legutóbbi párizsi viadalon mutatkozott be a szériában Mario Engel helyén.
 
Sarrazin a Formula-E indulása óta a Venturinál versenyzett, de a csapat tulajdonosa úgy nyilatkozott az autosport.com-nak, hogy szerinte mindenki jól járt a váltásokkal. Sarrazin egy pole pozíciót szerzett a Venturival, egyszer pedig második volt.
 
Fotó: Esteban Gutierrez Media


Hozzászólások