MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Assen – Reddingé a Superbike első edzése

Elkezdődött az asseni hétvége.
P1race.hu 2021.07.23. 11:45:12
Két év után tért vissza a Superbike VB mezőnye a „Katedrálisba”, vagyis az asseni Van Drenthe pályára. A Superbike mezőnyének első szabadedzése különösebb események nélkül történt.

Van egy újabb hiányzó a mezőnyben: sem Christophe Ponsson, sem az Alstare Yamaha csapat nem áll rajthoz Assenban. Egy nem túl egyértelmű közlemény szerint a csapatfőnök Francis Batta egészségügyi problémákkal küzd, emiatt a csapat – amely a Gil Motor Sport és az Alstare Racing egyesüléséből jött létre – ismét kettészakadt, a belső problémák miatt pedig nem tudnak jelenleg versenyezni.
Van viszont egy szabadkártyás induló, méghozzá az olasz Andrea Mantovani, aki a Vince64 csapat Kawasakijával száll harcba.

Az edzést a ducatis Scott Redding nyerte, mindössze 78 ezreddel megelőzve a címvédő kawasakis Jonathan Rea-t. Az első percekben Rea és Redding váltakozva álltak a tabella elején, ám fél órával a vége előtt Redding ismét az élre állt, és már nem adta át az első helyet Rea-nak, hiába próbálkozott. A harmadik és negyedik helyen is ducatikat találunk, méghozzá Chaz Daviest és Michael Ruben Rinaldit. A jelenlegi listavezető, a yamahás Toprak Razgatlioglu az ötödik helyen végzett.
A mezőny igen szoros: az első 13 helyezett egy másodpercen belül van. A listát két privát kawasakis zárja: a szabadkártyás Mantovani, és a belga Loris Cresson.

Assen – első Superbike szabadedzés végeredménye:
 

Fotó: World Superbike Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast