MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Assen – Odendaal nyerte az első szabadedzést, Sebestyén Peti 16.

A Supersport számára is lezajlott az első edzés.
P1race.hu 2021.07.23. 13:14:36
Sebestyén Peti élesben is bemutatkozott új csapatával, az Evan Bros. Team-mel. Hazánk fia a 16. helyen zárta az első szabadedzést, bő két másodperccel lemaradva az első helyezettől – aki nem más, mint a csapattársa, a dél-afrikai Steven Odendaal. A szabadedzés igazából a két bajnokaspiráns, a már említett Odendaal és a Ten Kate Racing svájci versenyzője, az ezen hétvégére sárgába boruló Dominique Aegerter párharcáról szólt: ők végeztek az élen, Aegerter nyolc századra elmaradva a dél-afrikai riválisától.
 
 Sárgán virágzik a Ten Kate Racing

A harmadik helyezett kawasakis Philipp Öttl lemaradása már fél másodperc. Manuel Gonzales lett a negyedik, Jules Cluzel az ötödik. Az MV Agustás Niki Tuuli a második kanyarban nagyot esett, de szerencsére nem lett baja – ő a tizedik helyen zárt.
Sebestyén Peti bő egy tizeddel végzett a spanyol Marc Alcoba mögött – és jó három tizeddel a Wojcik Racing Team versenyzője, a Christopher Bergmann-t helyettesítő Sheridan Morais előtt. Üde színfolt a 18-ként végző szabadkártyás finn Eemeli Lahti, aki egy Suzuki GSX-R 600-assal versenyez.

Assen – első Supersport szabadedzés végeredménye:
 

Fotó: World Superbike Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast