Superbike

Assen - Dráma az első körben, Rea szép előzgetések után nyer

Az összetett pontverseny szempontjából a doningtoni 2. verseny ellenkezője történt.
Hatalmas dráma a Superbike-osok második főfutamán. Hiába kapta el jól az első sor széléről a rajtot a pontverseny 2. helyén álló Razgatlioglu, érkezett belülről a csapattárs, Gerloff, aki egy szűk manőverrel mindkettejüket kitette a pályáról, ráadásul kiütötte a motort a csapattársa alól.  Az élen Locatelli próbált elhúzni, Rea pedig az 5. helyen motorozott. Redding csinált neki helyet, amikor Lowes mellett elment, akkor Rea is követte, majd fél körön belül a Ducatist is megelőzte. Rinaldi sem maradt sokáig Rea előtt, miközben Locatelli kisebb előnyt épített ki.

Rinaldi mellett Redding is elment, Rea pedig üldözőbe vette a vezető Locatellit. Rinaldi tovább esett vissza, Davies is megelőzte. Rea 11 körrel a vége előtt az utolsó sikánban megcsinálta a manővert, és onnantól Locatellinek nem volt esélye. 6 körrel a vége előtt Bautista jött fel az 5. helyre, Locatelli kezdett lelassulni a végére, 3 körrel a vége előtt Redding utolérte, és meg is előzte. Az utolsó előtti kör végén Sykes bukott a sikánban, de vissza tudott még állni.

Rea győzelmével pályafutása 199. dobogóját szerezte, és jelentős előnyt épített ki a bajnoki pontversenyben is. Redding végzett a 2., Locatelli pedig a 3. helyen.

Végeredmény (részletesebb adatok ide kattintva elérhetőek):

 
Fotó: WSBK Media


Hozzászólások