Moto3

Arenas mindkét pénteki tréninget behúzta

Az Angel Nieto Team spanyolja bizonyult a leggyorsabbnak a San Marinó-i Nagydíj első napján, köszönhetően a még délelőtt elért idejének. A vb-éllovas Lorenzo Dalla Porta a nyolcadik helyen, fő üldözője, Aron Canet egy bukást is begyűjtött.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Két negyvenperces szabadedzés volt a menü a Moto3-asok számára a San Marinó-i Nagydíj pénteki napján. A délelőtti tréningen Albert Arenas volt a leggyorsabb, megelőzve Niccolo Antonellit és a sérülése miatt több futamot kihagyó, de most visszatérő Gabriel Rodrigót. Őket az összetettben az első három helyet – nem ebben a sorrendben – elfoglaló Tony Arbolino, Lorenzo Dalla Porta és Aron Canet követte a sorban.
 
Az edzésen nagyot esett Kaito Toba, valamint Can Öncü is, utóbbi el is törte a bal kulcscsontját, így kidőlt a hétvége hátralévő részéről. Csapata, a Red Bull KTM Ajo ikertestvérével, Deniz Öncüvel pótolta a fiatal törököt már a második gyakorlástól kezdődően.
 
Délután sokáig nem tudták megjavítani Arenas első edzésen elért eredményét, s az utolsó percekben is hiába záporoztak a piros szektoridők, végül érintetlen maradt az Angel Nieto Team spanyoljának 1:42,8-as ideje. Viszont Arenas formáját jól mutatja, hogy a második edzésen is ő volt a leggyorsabb, ezúttal John McPhee és Arbolino előtt. Dalla Porta hatodik hellyel, Canet viszont egy bukással zárta ezt a tréninget.
 
A pénteki szabadedzések összesített eredményei:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások